Un conte per a banjo

Estrenem un avançament del proper disc del músic Lluís Gómez, titulat 'Dotze contes'

| 24/03/2016 a les 12:00h

El banjo Lluís Gómez porta més de dues dècades interpretant música d'arrel amb quatre i cinc cordes. Ha viatjat arreu del món, però és a casa on prepara un nou disc, que coincidirà amb el desè aniversari del seu primer debut discogràfic. A Enderrock.cat i Sonsdelamediterrània.cat ja en podeu escoltar una cançó!

Lluís Gómez. Foto: Laura Ruíz


El músic maresmenc fa més de vint anys que toca el banjo, i l'any vinent en farà deu que va publicar el primer disc. És per això que l'artista prepara un àlbum instrumental, titulat Dotze contes, en el qual participen Josep Traver i Joan Pau Cumellas, entre altres.
 
A Enderrock.cat i Sonsdelamediterrània.cat estrenem un avançament del seu proper disc, que sortirà l'any vinent. La cançó "Nofuentes BB&B" fa referència a un petit poble de Burgos (Nofuentes), en paraules de l'artista, "un lloc de bon descans i bons amics", i per això les tres 'b' volen dir "Bluegrass, Bed & Breakfast". Al tema hi han col·laborat Fred Simon (banjo), Miguel Talavera (guitarra) i Maribel Rivero (contrabaix), i el vídeo l'ha realitzat el també músic Guillem Roma:
 

Lluís Gómez va començar tocant la guitarra clàssica, però quan va tenir un banjo entre les mans se'n va enamorar: "El seu so i les seves possibilitats em van captivar", explica. L'estil propi de la seva música és el bluegrass, un gènere de la família del country que beu del blues i el jazz. Desenvolupat els anys 40 als Estats Units, es caracteritza per un beat animat i de so estripat. A les formacions habituals de bluegrass s'hi poden sentir el violí, la guitarra, la mandolina, el baix i, per descomptat, el banjo. 

Al llarg d'aquests deu anys el músic ha format part de bandes com Barcelona Bluegrass BandSwing 42The Damned HellbilliesGrazztrio, amb les quals ha actuat a Europa i Amèrica. A més, és un dels impulsors del Barcelona Bluegrass Camp (BBC), una trobada per a amants del gènere musical emparada pel festival Al Ras, que es va celebrar fa unes quantes setmanes a la capital catalana. Aquí podeu veure un record d'aquesta primera edició.  
Arxivat a: Sons de la mediterrània, estrena, banjo, lluís gómez, bluegrass