Lluís Miquel, a Club Trébol

El polifacètic músic valencià protatonitza el programa de Ràdio 4 d'aquest 10 d'abril

| 08/04/2016 a les 14:30h

Des que sent tot just un adolescent va començar a emular els seus ídols italians i francesos amb el grup 4Z, Lluís Miquel ha fet tots els papers de l'auca: intèrpret de tota mena d'estils, però també actiu promotor cultural, l'artista valencià protagonitzarà el programa Club Trébol aquest 10 d'abril a Ràdio 4.

Detall de la portada del disc 'Silenci gravem' (Difusió Mediterrània, 1987)

Des d'una versió del 1962 que el grup valencià 4Z va fer dels "24000 Baci" d'Adriano Celentano ("prehistòria pura", en paraules de Lluís Miquel) fins a les meravalloses versions en valencià de Jacques Brel que poden escoltar-se a l'àlbum A cau d'orella... (EGT, 2004). La trajectòria d'aquest músic i cantautor valencià és tan àmplia que difícilment es pot sintetitzar en una hora.

Per això el programa Club Trébol d'aquest dissabte començarà a ocupar-se d'aquesta vida i aquesta obra amb una extensa entrevista on Lluís Miquel comenta els seus orígens familiars, el principi dels 4Z, els problemes amb la censura, la relació amb Raimon (del qual van fer una versió ballable d'"Al vent" el 1964) i amb Bruno Lomas, l'inici del rock valencià, la gravació a Barcelona de l'àlbum Onze cançons i un adéu (EMI, 1977), la feina a l'estudi Tabalet amb treballs tan rellevants com l'Humitat relativa de Remigi Palmero, etc.

Per a programes propers quedaran altres vessants, igualment importants, en la trajectòria de Lluís Miquel, com ara la feina en la incipient indústria del doblatge discogràfic o la seva especial aproximació al teatre popular valencià.

El programa de Ràdio 4 Club Trébol, dedicat a les biografies dels músics del segle XX, s'emet els diumenges de 16 a 17 h, però també es pot escoltar a través d'internet aquí.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Lluís Miquel, Club Trébol