Us presentem els nous Lax'n'Busto

| 24/10/2006 a les 07:00h

El passat divendres Lax'n'Busto va celebrar l'últim concert a La Mirona de Salt amb Pemi Fortuny. Enmig del concert el cantant va penjar un comunicat  al fòrum de la web del grup anunciant la seva retirada. Més tard va ser el grup sencer qui va fer públic un nou comunicat on explica la seva versió sobre la marxa de Pemi Fortuny: "fa temps que us volíem comunicar aquesta notícia però hem respectat els desitjos d'en Pemi", explica la formació. "Ell ens va demanar no fer-ho públic fins passat l'últim concert de la gira i és per això que, tot i llegir cada dia el nostre fòrum i patir pel que vosaltres dèieu, no us ho hem dit".
Els Lax'n també anuncien nous projectes de cara l'any 2007: l'enregistrament d'un nou disc als Estats Units i la incorporació d'un nou cantant, Salva Racero i Alberch, que substituirà Fortuny a dalt dels escenaris. "A la vida hi ha coses que acaben esgotant i les persones i un grup de rock pot arribar a fer-ho. A en Pemi li ha passat. Hi ha maneres de viure que atreuen més el seu interès i nosaltres ho respectem profundament. No només això sinó que el recolzarem i li desitgem el millor en la seva nova aventura", expliquen els del Vendrell.

Nou cantant i nou disc
El nou cantant de Lax'n'Busto és Salva Racero, amic del grup des de fa més de deu anys, i fins fa poc actor de la companyia musical Dagoll Dagom. Ha participat en obres com Mar i cel (on ha fet el paper del pirata Osman) i és un cantant bregat en el món de la música. "Volíem algú que no fos conegut en el nostre ambient, amb il·lusió i un parell de collons per substituir en Pemi Fortuny", diuen. Tot i la responsabilitat que tindrà a partir d'ara, Salva R. Alberch no va dubtar en acceptar l'oferta del grup "Sempre hi ha petits dubtes, però el rock és la meva vida. Si hagués estat un altre grup, crec que els hauria dit que no", confirmava l'artista en una exclusiva per Enderrock, que sortirà publicada al número del mes de novembre. Racero és conscient que el llegat d'en Pemi serà difícil d'oblidar entre els seguidors i potser els serà difícil acceptar la nova incorporació, però ell sap que "els Lax'n tenen màgia, i ningú no ens ho podrà treure".
Des dels catorze anys Salva R. Alberch ha estat en contacte amb el rock: "el porto a dins" afirma orgullós. Nascut a Manresa ara fa trenta anys, ha paricipat en multitud de projectes musicals, en grups com Greatest Freedom of Movement, on va coincidir amb Santi Careta, de Brams i alguns músics de Dept.. També  ha treballat a l'Orquestra d'Eivissa i finalment amb la Companyia Dagoll amb obres com Mar i Cel (on ha fet el paper del pirata Osman). És seguidor dels Lax'n des de molt jove, en ells va trobar cançons especials, emotives i amb missatge. "Espero poder contribuir en la creativitat del grup. No hi ha res més gran que poder arribar al cor de la gent amb cançons" afirma el nou cantant.
La revista Enderrock del mes de novembre oferirà un ampli reportatge sobre el darrer concert de Pemi Fortuny amb els Lax'n'Busto, a més d'un reportatge sobre el futur del grup i una entrevista amb Racero, el nou component de la formació. Aquesta notícia l'il·lustra una imatge inèdita de la primera sessió de fotos del grup amb el nou cantant, feta en exclusiva per Enderrock poques hores abans del concert a la Mirona del passat divendres. Cristian G. Montenegro no hi va poder assitir per qüestió de temps.
Arxivat a: Enderrock