Fang i espart, trikis i dolçaines

El Xàbia Folk, del 6 al 8 de maig al poble de la Marina Alta

| 13/04/2016 a les 07:00h

El Xàbia Folk, un dels festivals amb més solera i tradició en el panorama de la música popular, celebrarà una nova edició del 6 al 8 de maig. Abans, però, el 22 d'abril, hi haurà un preàmbul-presentació amb l'actuació de Javier Bergia i Begoña Olavide.

El grup El Naan serà un dels participants al Xàbia Folk 2016

Javier Bergia
i Begoña Olavide presentaran al Xàbia Folk De un tiempo a esta parte (autoeditat, 2014), un àlbum on tots dos han musicat amb una bona pila de col·laboradors poemes de Cernuda, Carmen Martín Gaite, Antonio Machado, Miguel Hernández i Quevedo, entre altres. La presentació es farà el divendres 22 d'abril a la Casa de Cultura (21.30 h).

El cap de setmana fort del Xàbia Folk s'obrirà el divendres 6 de maig amb l'actuació de l'acordionista basc Kepa Junkera i el grup que l'acompanya darrerament, Sorginak, presentant Petita història de la trikitixa (Riurau d'Arnauda, 22.30 h). L'endemà, dissabte 7 de maig, hi haurà doble actuació al mateix escenari: els dolçainers de Sagunt Germans Caballer presentaran en companyia d'uns quants amics el concert Música tradicional valenciana (19 h), mentre que a la nit (22.30 h) el grup castellà El Naán presentarà l'àlbum Código de barros (autoeditat, 2014), on reformulen amb gust ritmes populars i antigues coples.

Finalment, el diumenge 8 de maig, a partir de les 10.30 h al Riurau d'Arnauda, la música balcànica i 'gipsy del bancal' de La Trocamba Matanusca es combinarà amb tast de vins i oli de la terra, tallers de canyissos, llata, espart, elaboració de coques al forn de llenya i maquetes de Riurau, etc.

Tots els concerts del Xàbia Folk són d'entrada gratuïta.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Germans Caballer, Kepa Junkera, Folk, Xàbia, El Naán