Cançons de la mar salada

Javier Ruibal festeja els 35 anys de carrera amb un doble CD i DVD

| 24/05/2016 a les 09:49h

El setembre passat el cantautor Javier Ruibal va celebrar els seus primers 35 anys de carrera a les muralles de Cadis, amb quatre concerts en quatre nits consecutives i abundants convidats. L'experiència queda recollida ara al treball Javier Ruibal 35 aniversario (Karonte, 2016).


Ciutats portuàries, amors sensuals, aventures picaresques, ritmes d'anada i tornada, poesia de carrer i molta sal marinera. Pocs cançoners tenen un sabor tan genuí com el de Javier Ruibal. L'artista de Cadis repassa el més florit del seu repertori (de "Pensión Triana" a "Ese Cádiz centenario", desvergonyit himne festiu del Cadis Club de Futbol en clau de xirigota) en aquest treball on l'acompanyen diversos amics de la música popular andalusa i de més enllà: la moderníssima coplera Martirio, el cantautor Kiko Veneno, el rocker Miguel Ríos, la cantaora Carmen Linares, el cantautor Jorge Drexler, la cantant Pasión Vega, el ballador i xòuman Tomasito, el saxofonista Jorge Pardo, el pianista Dorantes i l'actor Juan Echanove. A tots ells, i també als músics de la seva banda, Ruibal els ha dedicat poemes especialment dedicats que s'inclouen al llibret del treball.

El doble CD i DVD té a més com a valor afegit que inclou sis cançons inèdites i d'alta volada poètica: "A Morente", "La playa de la mulata", "Tu vida en prenda", "Lejos del mar", "Desnuda tengo el alma" i "Que nos devuelvan las ruinas".

Aquí podeu veure la col·laboració de Kiko Veneno amb Javier Ruibal en una de les cançons de l'àlbum, la rumba "¡Ay, Pelao!":



Arxivat a: Sons de la mediterrània, Javier Ruibal, Folk, Cadis, Karonte