Riuada de so

Riu presenten un espectacle de so envoltant a l'Ateneu Unió de la Colònia Güell

| 01/06/2016 a les 07:00h

El proper dimecres 8 de juny, al Teatre de l'Ateneu Unió de la Colònia Güell, el grup de folk del Baix Llobregat Riu protagonitzarà Riu 360º, un concert de so envoltant, que és a més el projecte de final de carrera de Sonologia a l'Esmuc de l'acordionista Pau Vinyoles. En parlem amb ell.
Pau Vinyoles. Foto: Susana Díaz Ravn

Del concert, que s'emmarca en la Festa Major de la Colònia Güell, se'n faran dos passis. Un a les 21.30 h, on hi haurà el tribunal del projecte de l'Esmuc i les persones que ja han sol·licitat l'entrada, i un altre a les 20 h. Per les característiques especials del concert, l'aforament està limitat a cent persones.

SONS: A Riu 360º es troben els teus dos vessants, el de músic intèrpret i el de tècnic de so.
PAU VINYOLES: Sí, és el projecte final dels meus estudis de Sonologia a l'Esmuc. Precisament vaig entrar-hi perquè era l'únic lloc on s'ensenya el vessant de tècnic de so, però tenint en compte també el vessant de músic. No són ensenyaments purament tècnics sinó també musicals. Quan vaig decidir de fer un concert amb so de 360 graus, vaig pensar en el grup on toco, Riu, i així no només hi estaré de tècnic, sinó que també hi participaré tocant.

Com serà el repertori i el so d'aquest concert?
El repertori és un resum dels nostres tres discos –RIU (2011), Amb canya (2013) i Abans tot això eren camps (2015)–, en funció de les possibilitats de cada tema d'ambientar-se en aquest ambient i format. El públic se situarà al mig, envoltat d'altaveus. N'hi haurà sis de disposats en cercle i un de zenital. Els músics també formaran 180 graus i estaran al voltant. I a partir d'aquí, en cada moment el so de les cançons pot anar fent girs, trajectòries, etc. A més, afegirem efectes als instruments, amb pedals per a cadascun i també efectes des de la taula.

I tu tocaràs o faràs de tècnic?
Les dues coses a la vegada: seré al mig tocant i fent de tècnic de so, amb el tècnic del grup ajudant en l'aspecte de volums, etc.

Per què has triat l'Ateneu de la Colònia Güell? Per les seves qualitats acústiques, o perquè és un local emblemàtic?
Per les dues coses. Amb Riu hem tocat a la colònia, tant a la cripta com a l'Ateneu, i en aquest darrer espai, només d'entrar-hi ja vaig pensar que era un bon lloc per realitzar aquest projecte. És una sala bastant àmplia i quadradeta, i força ben tractada acústicament. Amb la gent de l'Ateneu ens hem anat trobant, i fa tres o quatre mesos ja vam establir formalment que ho faríem aquí. A més el concert s'ha incorporat al programa de la Festa Major de la Colònia, i com que les entrades per a la sessió de les 21.30 h es van exhaurir ràpidament, en farem una altra a les 20 h.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, RIU, Pau Vinyoles, Colònia Güell