Es busquen Grups de Folk

El Tradicionàrius 2017 celebrarà el 50è aniversari del Grup de Folk amb una gran trobada

| 19/06/2016 a les 07:00h

El CAT fa una crida als Grups de Folk creats entre els anys 60 i 70 per participar en una trobada commemorativa del mig segle de la creació del Grup de Folk. I Jaume Arnella ho explica amb altres paraules: "Què us sembla si un dissabte fem una arrossada i fem gresca des del vermut fins a la sobretaula?".
El Grup de Folk, al festival de la Ciutadella de Barcelona del 1968

Un dels plats forts del XXX Tradicionàrius, que se celebrarà el proper hivern, serà la celebració dels 50 anys de la creació del Grup de Folk. Per anar escalfant l'ambient, el CAT ha fet una crida als diversos col·lectius que, seguint l'exemple del Grup de Folk de Barcelona, van néixer arreu dels Països Catalans entre final dels anys seixanta i principi dels setanta. Se'n van fer, entre altres llocs, a Gràcia, Sants, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Cornellà de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Sabadell, Molins de Rei, Olot, Premià de Mar, Mallorca, Menorca, Reus, Vic, l'Espluga de Francolí, Mollerussa, Granollers i València.

La idea és celebrar una trobada amb tots ells per recuperar la memòria musical col·lectiva i de l'esperit del moment. Tindrà lloc un dissabte a la plaça d'Anna Frank de la Vila de Gràcia, i s'hi compartirà fotografies, partitures, gravacions... i arrosset i cançons.

Tothom que hagi format part d'un Grup de Folk o tingui coneixement d'alguna formació en qualsevol poble pot contactar amb el departament de comunicació del CAT –Andrea Moliner– a l'adreça electrònica [email protected].
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Tradicionàrius, Grup de folk