La Plateria obre el Grec

La música de ball de la formació del Poble-sec inaugura la 40a edició del festival barceloní

| 30/06/2016 a les 10:03h

Música i teatre inundaran la capital catalana a bressol del Grec. A la 40a edició del festival barceloní l'Orquestra Plateria són els mestres de cerimònies, amb un concert gratuït aquest dijous 30 de juny. 

Orquestra Plateria. Foto: Arxiu Plateria

La música de ball serà la gran protagonista de la primera nit del Grec. L'Orquestra Plateria ja ha superat els 40 anys i amb l'experiència acumulada és l'encarregada d'obrir la nova edició del festival barceloní. El concert se celebrarà aquest dijous 30 de juny (20.30 h) a la plaça de Margarida Xirgu, i l'entrada és gratuïta. La formació tindrà un munt de convidats i algunes sorpreses. De moment han anunciat que els acompanyaran Joan Manuel Serrat, Derrumband, Jordi Batiste i Joan Garriga (La Troba Kung-Fú).

Barcelona ha canviat molt en quaranta anys, però el Grec segueix amb aquella passió per la música i el teatre que l'ha fet evolucionar fins a consolidar-se en el festival que és ara. A l'edició d'enguany hi ha artistes com Myriam Swansom (de l'1 al 3 de juliol), tota una diva de la música negra que deleitarà durant tres nits el públic del Jamboree. També hi ha artistes destacades del món del flamenc com la granadina Estrella Morente (10 de juliol, Teatre Grec) o la catalana provinent del Poble-sec Mayte Martín (22 de juliol, Teatre Grec). Steve Vai (21 de juliol, sala Barts) oferirà un recital de guitarres blues-rock, mentre que Manel (31 de juliol, Teatre Grec) tancarà la 40a edició amb la presentació a la ciutat comtal del seu darrer disc, Jo competeixo (Warner). 

Per segon any consecutiu també hi haurà activitat als jardins del Teatre Grec, que durant tot el mes de juliol acolliran una dotzena d'artistes que serviran com a preludi dels espectacles previstos al recinte. Entre ells, destaquen els cantautors Cesk FreixasPau Alabajos, però també grups emergents com Caetaneando, Joan Queralt, Isabel Vinardell i Isabel Laudenbach o XY. També hi actuaran Novembre Elèctric, Òscar Briz, Carlos Cros, Ferran Palau, Pantaleó, Nico Roig i Maria Monferrer i Enric Verdaguer
Arxivat a: Sons de la mediterrània, quaranta anys, jardins teatre grec, festival grec, barcelona