El 'Santa Rumba', disponible online

El fanzín va publicar-se en paper entre el 2008 i el 2013

| 04/07/2016 a les 07:00h

A poc a poc la rumba catalana va documentant-se. Dies enrere es va emetre un celebrat capítol rumbero de la sèrie Cachitos de hierro y cromo amb material força desconegut. I a partir del proper 11 de juliol estaran disponibles online tots els números del fanzín Santa Rumba, que va publicar-se en paper entre els anys 2008 i 2013. 


Els continguts de tots els números del Santa Rumba –inclòs l'especial en japonès amb portada dedicada a Peret– podran consultar-se al web de Sant Gaudenci, el co·lectiu que els va editar. Després d'un número zero de presentació del projecte amb portada dedicada precisament a Sant Gaudenci, patró del barri barceloní d'Horta, on va néixer el col·lectiu, el número 1 va estar dedicat a Gato Pérez. El darrer, el 8, va ser dedicat a Peret Reyes. I entremig, sempre amb il·lustracions de Txarly Brown i de Joan Ferrer: Rafael i Rafalito Salazar, Ramonet, Chacho, Peret, Joan Garriga amb David Torras i Xavi Ciurans i Los Amaya

Pel que fa als continguts, hi ha de tot al voltant de la rumba catalana: articles d'opinió, investigacions sobre episodis com el frustat homenatge al Pescadilla al Palau Sant Jordi o un repàs a la presència de la rumba catalana a les llistes de vendes discogràfiques, exhumacions d'àlbums i articles històrics, entrevistes, galeria d'herois rumbers retratats per Adri Cervera, passatemps, lletres de rumba especialment valuoses, etc.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Santa Rumba, Rumba Catalana, Sant Gaudenci