Agost folk al Vendrell

La XXVIII edició del cicle Música a la Vila, cada dimecres a la plaça del Tívoli

| 05/07/2016 a les 07:00h

Els dimecres d'agost, al Vendrell hi sona el folk. Concretament, a la plaça del Tívoli, on s'hi fa el cicle de Música a la Vila. Enguany, amb The New Catalan Ensemble, Saurí, Cobla Catalana dels Sons Essencials, Les Anxovetes i Roba estesa.
Manu Sabaté, Adrià Grandia i Magí Canyelles, tres dels integrants de The New Catalan Ensemble Foto: Martí E. Berenguer

L'estiu de 1989 va arrencar una iniciativa singular al Vendrell: un festival de música tradicional a la plaça Vella per donar suport a un gènere que no sempre té prou oportunitats de donar-se a conèixer com es mereix. I vet aquí que, fent camí, el festival Música a la Vila s'ha anat consolidant i aquest agost celebrarà la XXVIII edició, amb concerts cada dimecres a la plaça del Tívoli a partir de les 22 h (entrada gratuïta).

El cicle s'obrirà el 3 d'agost amb The New Catalan Ensemble , formació que joves instrumentistes que arrangen el repertori tradicional català posant en joc els conceptes de rural i urbà, amb una proposta que s'ha materialitzat a l'àlbum Ruralisme il·lustrat (Seed Music, 2015). La formació actual dels NewCat la integren Manu Sabaté (gralla, clarinets i direcció musical), Anna Ferrer (veu), Adrià Grandia (viola de roda i gralla), Magí Canyelles (tenora i saxo tenor), Bernat Torras (percussió), Martí Hosta (percussió), Cisco Cardona (guitara) i Sílvia Isach (videoprojeccions).

La setmana següent, 10 d'agost, actuarà el grup penedesenc Saurí , que recentment han estat triats finalistes del Concurs Sons 2016. Partint de les composicions pròpies d' Enric Rovira , els Saurí presenten un viatge sonor que incorpora sonoritats i estils de pobles d'arreu del món. A més, el mateix dia, els integrants del grup Enric Rovira i Sergi Clofent oferiran un concert familiar a les 20 h.

Al mig de l'agost, el dia 17, la Cobla Catalana dels Sons Essencials desplegarà el seu ideari musical, en què instruments de la cobla, percussions ètniques i la gran veu d' Heura Gaya s'agombolen al voltant de patrons bàsics com el contrapàs, la sardana, el ball pla i rebatut, la rumba i la seguidilla. 

El 24 d'agost, sabor mariner de la mà d'una altra formació finalista del Concurs Sons, en aquest cas de l'edició del 2015: Les Anxovetes , grup femení de Girona que arranja i dona noves sonoritats al repertori de les havaneres.

Finalment, el cicle es tancarà el 31 d'agost amb les guanyadores del Concurs Sons 2015, les Roba estesa , que presentaran el seu folk calentó: cançons tradicionals actualitzades en clau combativa que poden sentir-se al disc Descalces (Coopula, 2016).

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Roba estesa, Les Anxovetes, Cobla Catalana dels Sons Essencials, El Vendrell, The New Catalan Ensemble, Saurí, Música a la Vila