Un cadàver exquisit a la Fira Mediterrània

Una creació de David Carabén, Mercè Sampietro, Cabo San Roque i Toni Mira inaugurarà la Fira

| 05/07/2016 a les 16:54h

Seguint un dels processos creatius que feien servir els surrealistes, la Fira Mediterrània de Manresa s'obrirà amb un 'cadàver exquisit': un espectacle confeccionat en diferents trams de la creació pel músic David Carabén, l'actriu Mercè Sampietro, el grup Cabo San Roque i el coreògraf Toni Mira.


El resultat d'aquesta iniciativa singular es presentarà a la plaça Major de Manresa en tres sessions durant la Fira Mediterrània, els dies 6, 7 i 8 d'octubre. El punt de partida va ser proposar a David Carabén que escrivís un poema a partir d'una fotografia de Francesc Català-Roca on es veu un grup de persones ballant en una festa major. A partir d'aquí, Carabén va inspirar-se per parlar de la festa major com aquell espai on "es treuen les teranyines a la solitud".

La següent artista a fer la seva aportació al cadàver exquisit va ser l'actriu Mercè Sampietro, que, sense saber qui era l'autor d'aquell text, va recitar-lo seguint la seva intuïció interpretativa. "L'atzar sempre és més potent que la imaginació", comenta l'actriu sobre aquesta experiència.

El tercer pas ha recaigut en el grup Cabo San Roque, a qui la Fira Mediterrània va fer arribar el poema recitat perquè hi afegís una composició musical que, en paraules dels seus integrants, "confronta l'espai de la solitud amb l'espai comunitari de la festa major, a través d'un filtre que és la fotografia".

El quart i darrer pas perquè aquest cadàver exquisit reviscoli i es presenti en societat el farà Toni Mira, que crearà un espectacle audiovisual i coreogràfic, treballant a més amb els Geganters de Manresa.

Els autors que han participat en aquest projecte compartit han treballat sense saber qui eren la resta d'artistes. Aquest 5 de juliol, finalment, ho han sabut.

Triple inauguració
La Fira Mediterrània d'enguany tindrà una triple inauguració: tres muntatges que pretenen plasmar els conceptes de participació, innovació i tradició. El primer estarà representat al Cadàver exquisit; la innovació, en l'espectacle de la companyia noruega de dansa Frikar a la façana de l'Ajuntament, amb música en directe interpretada per Raynald Colom, i la tradició, finalment, amb Mar de fuelles, el concert compartit al teatre Kursaal entre els acordionistes Chango Spasiuk i Kepa Junkera.  
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Cabo San Roque, Mercè Sampietro, David Carabé, Cadàver exquisit, Fira Mediterrània, Toni Mira