25 anys de Música al Castell

Botifarra amb el pianista Pau Chàfer i Kiko Berenguer, l'aposta d'enguany del festival de Dénia

| 21/07/2016 a les 07:00h

El Festival de Música Tradicional i Popular de Dénia celebrarà la 25a edició amb una barreja de música i cants populars amb jazz flamenc. Música al Castell rebrà el cantaor Pep Gimeno 'Botifarra' amb el pianista Pau Chàfer i el saxofonista Kiko Berenguer, el 29 i 30 de juliol, respectivament. 
Pep Gimeno 'Botifarra'. Foto: Xepo W.S.

El Festival de Música Tradicional i Popular Música al Castell arriba a la 25a edició. Aquest any, arran d'unes obres de rehabilitació del famós castell de deu segles de Dénia, els concerts es traslladen al carrer de la Via. 

Des de l'inici el Castell de Dénia ha acollit artistes de música popular, jazz o flamenc, però sempre amb la intenció de mostrar els instruments tradicionals als veïns de la Marina Alta. En aquesta edició es farà dos concerts, el 29 i el 30 de juliol. Seran a la fresca i gratuïts. 

La primera actuació la durà a terme Pep Gimeno 'Botifarra' amb el pianista també xativí Pau Chàfer. Entre ells dos hi ha una relació especial, ja que Chàfer és fill d'un dels creadors del grup Sarau, amb qui Botifarra va començar a treballar el repertori tradicional. El duet presentarà A un home que ve del poble ningú fa abaixar la cara (Diputació de València, 2015), un disc que manté l'essència del cant tradicional del carismàtic artista que ha revitalitzat un bon grapat de cançons tradicionals de la Costera i la Vall d'Albaida, a més d'incorporar versions especials del "Tio Canya", d'Al Tall, i "Havaneras de Cádiz", de Carlos Cano

El segon concert el realitzarà Kiko Berenguer, que presentarà el seu tercer disc, Aire (autoeditat, 2013). El saxofonista de Xàbia (població veïna de Dénia) ens aproparà al seu jazz flamenc influenciat pel Mediterrani. 

En podeu trobar més informació al web de l'Ajuntament.


Arxivat a: Sons de la mediterrània, jazz, botifarra