Més que samba i capoeira

Lenine, Veronica Ferriani, Chambinho do Acordeón... al Dia del Brasil a Barcelona

| 31/08/2016 a les 09:56h

Aquest diumenge 4 de setembre el Parc del Fòrum acollirà el 8è Dia del Brasil, una festa centrada en les cultures del gegantí país sud-americà. En l'apartat musical hi actuaran entre altres el cantautor Lenine, Roberto Mendes, Verónica Ferriani i Chambinho do Acordeón.
Veronica Ferriani

El cartell d'aquesta edició l'encapçala el popular cantant i compositor de Recife Lenine, que fa unes setmanes va actuar a la cloenda dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro –la ciutat on ha fet carrera– i que actualment presenta el treball Carbono (Casa 9, 2015). També hi actuaran Roberto Mendes –una de les figures més representatives de la chula, una de les variants populars de la samba–, Verônica Ferriani –cantautora i valor emergent que es mou entre el pop brasiler i el jazz– i Chambinho do Acordeón, cantant i acordionista de forró que va protagonitzar el film Gonzaga de Pai pra Filho (Breno Silveira, 2012), on interpretava el paper del llegendari Luiz Gonzaga en els seus anys de joventut. Una altra de les formacions que actuaran a l'escenari del Parc del Fòrum serà el grup de samba, funk i soul establert a Barcelona Caníbal Football Club.

Lenine. Foto: Flora Pimentel

Nits del Brasil
Com a novetat, enguany s'està realitzant una sèrie de concerts gratuïts durant els dies previs al festival en diferents locals de Barcelona. Aquest dimecres 31 d'agost serà el torn del raper Jonas Santana a El Foro, i dijous 1 de setembre actuaran Jurandir Santana i Silvia Orrico Quartet, amb la participació d'Ed Moreira i Charly Hinojosa, a l'Ocaña. Divendres 2 de setembre serà el torn de Nega Lucas Trio amb un concert a la Casa Gracia. Passat el festival, i com a clausura de tots els actes del Dia del Brasil, tancarà la programació Anna Tréa, amb un concert molt especial al Guzzo Club el diumenge 11 de setembre.

Com és habitual, el festival complementa els concerts amb un nodrit espai gastronòmic dedicat al Brasil i als països veïns, tallers infantils, batucades, roda de capoeira, grups de percussió i ritmes bahians, cercaviles de Carnaval, etc.

Tallers de capoeira
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Dia de Brasil, Barcelona