Rumbes, sardanes i folk

El V CerdanyolaFolC, del 14 al 18 de setembre

| 08/09/2016 a les 07:00h

El CerdanyolaFolC, l'Aplec de Cultura Popular i Tradicional de Cerdanyola del Vallès, celebrarà la cinquena edició del 14 al 18 de setembre posant el focus en el folk català. Hi actuaran, entre altres, Carles Belda, Brunzit, el Trio Irremeno, El Pont d'Arcalís i la Cobla Ciutat de Granollers.
El grup Brunzit serà un dels participants al CerdanyolaFolC 2016

Després d'algunes edicions amb músics representatius de diverses cultures i nacions, el CerdanyolaFolc d'enguany presenta un cartell protagonitzat per alguns dels mons musicals aixoplugats sota el ric paraigua del 'folk català'.

Per començar i anar fent boca, del 8 al 29 de setembre es pot visitar a la Biblioteca Central de Cerdanyola l'exposició Grans noms de la rumba catalana. Personatges clau de la nostra música gitana, produïda per l'associació Forcat - Foment de la Rumba Catalana. El dimecres 14 de setembre, el Museu de Ca n'Ortadó acollirà la taula rodona Fem festa. Construïm ciutat, al voltant de la cultura a Cerdanyola del Vallès. I divendres 16 de setembre arrencarà la música a toc de rumba: Carles Belda oferirà un taller gratuït de tarda a l'EMM Aulos, i a la nit, a la plaça de Grau i Altayó, presentarà les seves 24 rumbes per diatònic.

L'endemà, dissabte 17 de setembre, les activitats es desplçaran a la plaça de Sant Ramon, amb el ball folk del grup Brunzit -que comptarà amb la col·laboració en un parell de temes de l'impulsor del festival, l'arpista Josep Maria Ribelles-, trobada de bèsties de foc –la Follonera dels Diables Folls de Palafolls, els Ratpenats Infernals de Malgrat de Mar, el Poll Foll dels Diables de Ripollet i, com a bèstia amfitriona, la Puput Diabòlica dels Joves Diables de Cerdanyola–, actuació del Trio Irremeno i concert final, als Jardins de Ca n'Ortadó, amb l'emblemàtic grup de folk pirinenc El Pont d'Arcalís.

Al Museu de Ca n'Ortadó, a més, es faran visites guiades a l'exposició Memòria del Congrés de Cultura Catalana a Cerdanyola. Diumenge 18 de setembre al migdia, finalment, el CercanyolaFolc es clourà amb jocs en català i ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Granollers

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Cerdanyola del Vallès, CerdanyolaFolC, folk