Capital de la mediterraneïtat

La Mostra Viva del Mediterrani, a València del 7 al 16 d’octubre

| 24/09/2016 a les 07:00h

Cinema, música, literatura, arts visuals, circ i debats forneixen la programació de la Mostra Viva del Mediterrani, enguany amb l’eix temàtic de ‘Cultura i conflictes al Mediterrani’. En l’àmbit musical, hi haurà música valenciana, magribina, siriana, balcànica, sahrauí...
La cantant sahrauí establerta a Catalunya Aziza Brahim

La Mostra durà tres concerts al Palau de la Música: l’11 d’octubre hi haurà música tradicional siriana amb Noma Omram i música popular xipriota amb el trio Monsieur Doumani; el 12 d’octubre el pianista Albert Sanz presentarà el seu nou projecte Mediterranies i Abraf Band oferiran la seva recreació de la música popular del nord del Marroc; el 13 d’octubre, finalment, hi haurà ritmes balcànics amb Besarabia i música sahrauí amb la cantant Aziza Brahim. Uns dies després, el diumenge 16 d’octubre, el Claustre de la Nau acollirà una matinal amb el Cor de l’Eliana –que oferirà un repertori centrat en poetes i cantants mediterranis i creacions pròpies– i la Gayano Women’s Band.

Amb tot, el gran pilar de la Mostra continua sent el cinema. I entre les moltes pel·lícules de l’àmbit mediterrani que es projectaran aquests dies a València n’hi ha unes quantes de temàtica musical: Cruzando del puente: los sonidos de Estambul (Fatih Akin, 2005), sobre la diversitat musical d'Istanbul; Sexe, maraques i xiuaues (Diego Mas Trelles, 2016), sobre la increïble vida de Xavier Cugat; L’últim ball de Carmen Amaya (Judith Colell, 2014), sobre la llegendària ballarina flamenca del Somorrostro, i Memorias de guitarra (Vicente Tamarit, 2014), sobre l'eminent guitarrista valencià Estanislau Marco.

En l’àmbit literari destaquen la taula rodona Mites i realitats a les literatures mediterrànies, coordinada per Xelo Candel Vila i Josep Piera, i la lectura poètica Mar de Lletres, amb poetes de l’Iraq, Croàcia, Algèria i el País Valencià. Podeu consultar la programació detallada al web de la Mostra.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, cultura, Mediterrani, Mostra Viva, conflictes