Tallers, jam i vermut

Els actes de la VIII Diada de la Rumba arrenquen aquest cap de setmana a l'Espai Marfà de Girona

| 28/09/2016 a les 07:00h

Com cada tardor, arriba el temps de la Diada de la Rumba que organitza l'associació Forcat. Enguany els actes comencen a l'Espai Marfà de Girona, aquest cap de setmana, amb tallers d'instruments, de ball, passi del documental de Rumba Tres, jam i vermut.
Marc Menéndez 'Dantuvi'

Aquest és el quart any consecutiu que la Diada de la Rumba arriba a Girona. El 29 de de setembre i l'1 d'octubre l'Espai Marfà acollirà una bona pila d'activitats gratuïtes –cal inscriure's prèviament al web de l'espai–, començant pel passi del documental Rumba Tres. De ida y vuelta (Joan Capdevila i David Casademunt, 2015), que es projectarà el 29 de setembre a les 19.30 h.

Dissabte 1 d'octubre tindran lloc els tallers al llarg del matí, i s'acabaran amb un vermut rumbero. Els tallers els impartiran Meritxell Cardellach (ball per rumba), Marc Menéndez (palmes), Marc Menéndez però amb el seu alter ego infantil Dantuvi (rumba familiar) i Pau Ballesteros (guitarra 'ventilador').   

Posteriorment la ruta de la Diada de la Rumba seguirà per Mataró, on es faran activitats el 15 d'octubre, i desembocarà el 4 de desembre al gran punt de trobada que és la Diada a Barcelona, que per segon any consecutiu repetirà emplaçament a l'antiga fàbrica Fabra i Coats de Sant Andreu.

I seguint amb l'actualitat rumbera, però al marge de la Diada, la ciutat de Madrid celebrarà la quarta edició del festival Madridrumba, amb dos il·lustres ambaixadors: Chacho  –actual president honorífic de la Forcat– i Maruja Garrido, que viatjaran el 8 de novembre a la sala Galileo Galilei amb un combo encapçalat per Jack Tarradellas.

Mentre arriben les diades, aquí podeu veure un resum de com va anar l'any passat a la Fabra i Coats de Barcelona:


Arxivat a: Sons de la mediterrània, Forcat, Rumba Catalana, Espai Marfà