Uruguai on tour!

La veu criolla i la guitarra de Fernando Cabrera, al CAT de Barcelona el proper 7 d’octubre

| 03/10/2016 a les 07:00h

El cantautor uruguaià portarà el seu primer poemari, Intro (Ayuí/Tacuabé, 2012), a vuit ciutats europees,  del 6 al 15 d’octubre. Aquest 7 d'octubre farà parada al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona, dins del cicle Hamaques que organitza Casa Amèrica Catalunya.


Fernando Cabrera en l'enregistrament del DVD inclòs a Intro, enregistrat als Estudios Ion (Buenos Aires). 

El pas del temps no apaga la flama del cantautor uruguaià Fernando Cabrera, ans el permet seguir acumulant un gran corpus de cançons i experiències. Amb l’energia a flor de pell, es proposa abordar un nou repte: vuit recitals sota el títol del seu primer poemari, vuit ciutats europees diferents, i tan sols deu dies d’activitat concertística (del 6 al 15 d’octubre). Tot i portar anys fent viatjar la seva veu criolla per diferents festivals internacionals, mai abans havia tastat una gira d’aquest caire, dirigida i coordinada per Gustavo Alejandro Martínez. 

València, Barcelona, Vigo, A Corunya, Santander, Madrid, Ginebra i Estocolm. No és fàcil plantejar un concert quan es té un repertori tan ampli i sense conèixer el públic que el presenciarà a cada lloc. Fernando Cabrera tria presentar Intro (Ayuí/Tacuabé, 2012), obra que inclou el text de 65 poemes inèdits seus i un DVD amb la selecció de dinou cançons que han format part de la seva trajectòria, enregistrades en format de concert en solitari als Estudios Ion (Buenos Aires). D’aquesta manera, reflecteix la seva dedicació i sensibilitat literària i mostra la hibridació necessària entre música i lletra per tal de crear una nova dimensió: la cançó.

Les cançons s’instauren en la memòria de les persones en base a les pròpies interpretacions del seu significat. Fernando Cabrera treballa precisament amb aquesta idea de l’ambigüitat inherent a l’obra artística: no ornamenta en excés la seva música per tal que l’oient imagini al seu gust “les notes que falten”; la densitat rau més en les lletres, que conviden a anar més enllà d’una primera lectura. Les seves composicions expressen un anhel musicològic i personal de conèixer tots els estils musicals de Riu de la Plata, com el tango, el candombe i la milonga, i altres de més enllà com la bossa nova, que de ben petit ja escoltava a casa.

L’any 1969, uns quants anys abans que Fernando Cabrera llancés el seu primer treball discogràfic, MonTRESvideo (Ayuí/Tacuabé,1981), Joan Manuel Serrat debutava a Uruguai amb èxit. Cabrera esdevingué un gran admirador de la seva capacitat de composar unes cançons de qualitat que heretaven del rock l’esperit juvenil, i això s'ha notat, i molt, al llarg de la seva obra, que beu alhora de figures com l'enyorat Luis Alberto Spinetta.

Podeu adquirir les entrades per aquest concert, aquí.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Uruguai, Centre Artesà Tradicionàrius, Fernando Cabrera