De regueifes i corrandes

El CAT i l'Asemblea Cultural Galega programen un cap de setmana de tallers i concerts

| 13/10/2016 a les 07:00h

Regueifes i corrandes és el nom de les jornades d'intercanvi catalanogallegues que el CAT i l'Assemblea Cultural Gallega han preparat per al 15 i 16 d'octubre, amb el cant improvisat com a fil conductor. Hi haurà tallers, xerrades, vermuts musicals i concerts.
Foliada Intercultural Aberta, gresca gallega a Barcelona

El cant improvisat de versos rimats seguint melodies tradicionals és un art efímer estès arreu. A Galícia pren el nom de regueifa, i a la Catalunya Vella està molt estès el nom de corrandes. D'això, de regueifes i de corrandes, versaran aquestes jornades.

El programa d'activitats arrencarà el dissabte 15 d'octubre al matí amb tallers d'instruments gallecs pobres (culleres, castanyoles, ossets...), seguit d'un altre de regueifa amb Bieito Lobarriñas i Josiño da Teixeira. Havent dinat, es farà una xerrada sobre la regueifa a Galícia, i a partir de les cinc de la tarda el grup català Corrandes Són Corrandes farà un taller de cant improvisat. Els protagonistes dels tallers culminaran aquesta primera jornada amb un concert a partir de les 22 h.

El diumenge 16 d'octubre les jornades es remataran amb un taller familiar de cançó i instruments pobres, amb el suport de l'espai Ludotega, i un vermut musical a càrrec de la Foliada Intercultural Aberta.

Trobareu informació detallada i inscripcions en aquest enllaç.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, CAT, corrandes, Regueifes