Cobles multiformes a Barcelona

El Memorial Joaquim Serra obre la temporada de concerts coblístics a la ciutat

| 17/10/2016 a les 07:00h

El Memorial Joaquim Serra, aquest dilluns 17 d'octubre al Teatre Romea de Barcelona, serà el tret de sortida de tota una temporada de concerts de cobla a Barcelona, coordinada per la Confederació Sardanista de Catalunya i caracteritzada per l'originalitat i la diversitat. 
El memorial Joaquim Serra homenatja aquest compositor, cabdal en la música per a cobla

Les cobles Mediterrània i Sant Jordi - Ciutat de Barcelona seran les protagonistes del Memorial Joaquim Serra, concebut per mostrar i potenciar les possibilitats expressives de la cobla. En aquesta edició, el programa posa l'accent en les experiències que han connectat la cobla amb camps com el jazz i el flamenc, i s'estrentarà l'obra d'encàrrec Paies i gitanos, de Xavier Capellas. També s'hi podrà escoltar una sardana recuperada de Fèlix Martínez i Comín, "Maria Dolors".

La temporada de Concerts de Cobla a Barcelona continuarà els propers mesos amb actuacions per a tots els gustos: el 4 de novembre La Principal de la Bisbal presentarà el seu disc amb obres de Lluís Pujals i Ferran Miàs; el 4 de desembre la Cobla Principal de la Bisbal oferirà un concert de sardanes i dansa amb l'Esbart Sant Martí al Petit Palau de la Música Catalana, i el 18 de desembre la Cobla Sant Jordi farà el tradicional concert de Nadal al Conservatori Municipal.

Ja l'any vinent, el 20 de gener, la Cobla d'Alumnes del Conservatori i la mezzosoprano Marta Valero seran a l'Auditori de Sant Martí de Provençals; el 29 de gener, a la sala gran de L'Auditori es festejarà el 15è aniversari de l'ESMUC amb la cobla d'aquest centre, quartet de jazz i guitarra flamenca; el 5 de febrer la Sant Jordi la presentarà el colorista espectacle familiar i divulgatiu Cobla 2.0; el 6 de febrer, la Cobla Marinada, sota la direcció de Salvador Brotons i amb la participació de la colla Violetes del Bosc interpretarà un repertori de sardanes estrenades al Palau de la Música Catalana; encara al mateix escenari, el 21 de març la Sant Jordi oferirà Grans èxits de la sardana; el 24 de març, els alumnes del Conservatori Municipal i la Cobla Els Lluïsos interpretaran obres per a dues i tres cobles al Conservatori Municipal. Finalment, el 7 de maig es presentarà a la Sala Alicia de Larrocha el concert Pep Ventura, el cant de la tenora, en el marc del cicle Els Instruments del Museu, que organitza el Museu de la Música de Barcelona amb instruments del seu fons.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Cobla, Joaquim Serra, Confederació Sardanista de Catalunya