Besòs flamenc

El XIV cicle (In)fusión Flamenca, al Centre Cívic Besòs de Barcelona del 4 al 26 de novembre

| 28/10/2016 a les 07:00h

Una de les iniciatives que treballen el flamenc amb la ment oberta i actitud constructiva és (In)fusión flamenca, organitzada pel Centre Cívic Besòs. La catorzena edició tindrà lloc del 4 al 26 de novembre, inclourà exposicions, tertúlies, tallers, concerts... i s'obrirà amb una gran veu excepcional: Duquende.
Detalls de l'exposició 'Dicotomía flamenca'

Divendres 4 de novembre el cicle s'obrià amb l'actuació del cantaor sabadellenc Duquende (21.30 h), que presentarà el seu espectacle de sentit homenatge a Paco de Lucía i Camarón. L'endemà, dissabte 5 de novembre, serà el torn d'un altre vallesà, Landry el Rumbero (17 h), i la seva proposta que fa descobrir als nens tota la gràcia i capacitat integradora de la rumba catalana a través de cançons catalanes de tradició oral.

Divendres 11 de novembre l'espectacle Mi legado morentiano (21.30 h) aplegarà els joves El Popo, El Melón, Eduardo Barbero, José Tóbalo i la col·laboració de José Enrique 'Kiki' Morente per recordar l'obra i el mestratge d'Enrique Morente coincidint amb el vintè aniversari del revolucionari disc Omega (El Europeo, 2016). Dimarts 15 de novembre el grup Entre Orillas (20.30 h) presentarà Los colores del mar, un espectacle ancorat en el continu intercanvi cultural que hi ha hagut entre el flamenc i la música cubana. I divendres 18 de novembre serà el dia per descobrir el projecte seleccionat per al programa de residència artística (In)fusiona't 2016: la companyia del bailaor José Manuel Álvarez presentarà Hostal Pascual.

El 25 de novembre la cantant i flautista Lina León presentarà el seu projecte de latin jazz amb arrels flamenques. I finalment, el dissabte 26 de novembre es podrà veure l'espectacle Flamenco.cat, amb els joves talents Ana Brenes, Paul Bosauder i Juan Antonio López acompanyats pel gran flautista Domingo Patricio.

La programació es completa amb tertúlies, classes magistrals, etc. A més, mentre se celebri el cicle es podrà visitar al CC Besòs l'exposició Dicotomía flamenca, de Blanca Pia i Sheila Quero, que convida a reflexionar sobre l'actualitat del flamenc a l'àrea metropolitana de Barcelona, entre l'art i el souvenir. A propòsit d'aquesta exposició, el 24 de novembre Anna Casado oferirà la xerrada "Reflexiones sobre la dicotomía entre pureza y negocio en el arte flamenco".
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Landry, flamenc, Besòs, in(fusión), Duquende, Domingo Patricio