Passejos per la música popular basca

Juan Mari Beltran, al CAT de Gràcia el 24 de novembre

| 04/11/2016 a les 07:00h
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Tradicionàrius, Juan Mari Berltran, folk
Juan Mari Beltran és un dels grans divulgadors de la música popular basca, i aquest 24 de novembre serà protagonista de la tardor folk al CAT de Gràcia actuant en format de trio, presentant el concert 'Passejos per la música popular basca'.


Juan Mari Beltran
presenta aquest dijous 24 de novembre al Centre Artesà Tradicionàrius (21.30 h) l'espectacle Passejos per la música popular basca. Acompanyat d'Itziar Jauregui (txalaparta) i Errefe Belda (acordió), oferirà un repertori que combinarà cançons tradicionals i peces del seu darrer disc, Hots larretan (No-CD Rekords, 2016), amb un protagonisme destacat per a la txalaparta.

Beltran s'ha relacionat amb la música popular basca tota la vida i des de diversos vessants, i entre altres mèrits ha impulsat i coordinat l'Herri Musikaren Txokoa, un centre d'Oiartzun que actua com a punt difusor, divulgador i creatiu al voltant de la música basca. Va iniciar-se amb el clarinet i el txistu, i com a txalapartari va formar part de l'escola basca d'art creada als anys seixanta per Jorge Oteiza, que va obrir nous horitzons per a aquest genuí instrument de percussió. Ha editat nombrosos i diversos discos, i també treballs de camp i investigacions sobre els instruments i les músiques populars.

Aquest concert s'emmarca en el festival Euskal Herria Sona 2016, que organitza l'Euskal Etxea de Barcelona, i també en la gira Artistas en Ruta, organitzada per l'AIE.