Nova dosi de bluegrass i música old-time

Torna el Festival Al Ras, amb la direcció de Lluís Gómez i el seu banjo de 5 cordes

| 11/11/2016 a les 07:00h

Des d'ahir 10 de novembre i fins demà 12 de novembre habiten Barcelona i Mollet del Vallès bandes d'arreu com La West Bluegrass Band (País Basc), Red Wine (Itàlia) i Barcelona Bluegrass Band, i altres músics del country com el barceloní Toni Giménez i els estatunidencs Ron Cody, Jesse Brock i Caroline Cotter.
Toni Giménez al Festival Al Ras 2014

Arriba la 15a edició del Festival Al Ras a Barcelona, exclusiu per la seva difusió del bluegrass i la música old-time a escala internacional. Un bon grapat de músics es trobaran un any més per evocar l'univers simbòlic de la música rural nord-americana durant els dies 10, 11 i 12 de novembre. D
arrere aquest projecte rau la figura de Lluís Gómez, especialista del banjo i membre de la Barcelona Bluegrass Band. Juntament amb Toni Giménez, han publicat el primer llibre en castellà i català dedicat a aprendre el banjo en els estils de bluegrass i frailing.

Ron Cody, membre de la banda The Gather Rounders, va llançar el tret de sortida del festival amb un taller de banjo al bar gracienc L'Astrolabi. Al mateix escenari, a les 22 h, actuarà amb la cantant Caroline Cotter, també membre de la banda mencionada, i Jess Brock, que hi col·labora alguna vegada amb la mandolina. Els mateixos tres músics es traslladaran al Centre Cívic La Sedeta (Barcelona) per iniciar el concert avui divendres 11 de novembre (21 h). La banda italiana Red Wine els rellevarà a les 21.50 h, amb una música
pròpia que fusiona sonoritats del bluegrass, el country, el gòspel i el swing.

A la plaça de Prat de la Riba de Mollet del Vallès transcorrerà la intensa tarda del dissabte 12 de novembre, començant per l'actuació del cantautor folk Toni Giménez (17 h). Jaime Lynn i Trae Buckner, membres de la banda The Hillbilly Gypsies, tornen al Festival per conviure a l'escenari amb Ricky Araiza, Richard de Silva i Mike Segura, amb qui han format l'anomenada Chestnut Ridge per a la quinzena edició d'Al Ras. Després del seu concert (18 h), a les 18.45 h pujarà a l'escenari el violinista Mitch Depew amb els components de la Ryegrass String Band, nascuda de les hores de música old-time compartides a les jam sessions del Cafè Pàmpol de Rubí.

La Barcelona Bluegrass Band adquirirà el protagonisme a partir de les 19.45 h, i a continuació La West Bluegrass Band (20.30 h), que viatja amb el seu EP Cold Frosty Morning (autoeditat, 2016). Finalment, tornaran a sonar les cançons de Caroline Cotter acompanyades de Ron Cody i Jess Brock (21.30 h) i la música de Red Wine (22.30 h), que donarà pas a una jam com a traca final, espai on la suma de les particularitats musicals manifestarà l'essència del que haurà estat el 15è Festival Al Ras.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, banjo, Barcelona Bluegrass Band, Lluís Gómez, Toni Giménez, Al Ras