Desconnecteu, arriba el Nadal

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries presenten 'Lo misteri de nadal' al CAT

| 16/12/2016 a les 07:00h

El grup tortosí Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries presenta aquest divendres 16 de desembre el seu espectacle nadalenc, Lo misteri de Nadal. El grup, de fet, va néixer un 15 de desembre de 1992 en forma de duo que cantava romanços de Nadal. La banda i la dimensió de la seva obra han crescut molt des d'aleshores, però el misteri de Nadal els segueix fascinant.


Cançons sobre la Mare de Déu quan era xiqueta i anava a escola envoltada de dolçor, sobre sant Josep quan va a buscar foc, els pastorets de la muntanya que porten nous i figues, el misteri de la concepció... El repertori nadalenc català, i mediterrani en general, és ric en personatges, sensacions i imaginaris. Els Quicos l'han captat i n'han fet la seva particular lectura a l'espectacle que reprerenten cada any per aquestes dates, i també al disc que van enregistrar amb DiscMedi el 2001.

"Per entrar dins el misteri de Nadal has de desconnectar-te de tot." Amb aquesta frase els Quicos descobreixen la clau per comprendre el sentit de la festa més universal del cicle de la terra, amb un espectacle en què l’escenari i el pati de butaques es mescla en un ritual ple de complicitats: un Nadal divertit, fresc i entranyable, amb històries màgiques, poesia i també alguna rumba. Tot un clàssic dels escenaris, els nous Pastorets canten les nadales catalanes d’arreu del món i també alguna rumbeta. Però els Quicos ens avisen que aquest també és un moment per pensar: “La força més poderosa del món, quan baixa a la terra, ho fa de la manera més humil”.




Arxivat a: Sons de la mediterrània, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Lo Misteri de Nadal, Tradicionàrius