Homenatge a Esquirols

Amb Scirius/Esquirols Segle XXI, Tito i David Rosell, Pastorets Rock, Ebri Knight i Germà Negre

| 10/01/2017 a les 09:59h

"El dia 12 de febrer de l'any 2017 totes les veus de la ciutat no parlen de res més...", cantaven Esquirols a la cançó "Any 2017", inclosa al seu segon disc, Fent camí (Edigsa, 1975). Coincidint amb l'arribada d'aquesta data, se celebrarà un homenatge a l'emblemàtic grup de folk a Manresa.
Foto de la coberta del disc d'Esquirols 'Fent camí' (Edigsa, 1975; reed. PDI en CD)

Amb lletra i música de Joan Crosas, la cançó "Any 2017" explica una història curiosa, entre futurista, surrealista i reivindicativa: resulta que el 12 de febrer del 2017 neix un nen 'fill de la civilització' que ja no té peus ni mans ni boques, sinó rodes, embuts i claus angleses.

Doncs bé, el dia s'acosta i cau en diumenge. Pel que nosaltres sabem, encara no ha nascut cap nen d'aquestes característiques... però sigui com sigui, la música d'Esquirols és molt estimada, i coincidint amb la data de la lletra es farà un homenatge, organitzat per l'associació cultural El Galliner, al Teatre Conservatori de Manresa (19 h). Hi participaran cinc formacions que tenen el grup nascut al poble de l'Esquirol el 1968 com a referència i que l'han versionat en els seus respectius repertoris: Sciurus/Esquirols XXI, col·lectiu que interpretarà bona part de les cançons del concert, i també el duet format per Titot i David Rosell, que interpretaran "Al banderer de la pau" i "Torna, torna, Serrallonga"; Pastorets Rock, que oferiran "Cada dia és un nou pas"; Ebri Knight, que faran les seves versions de "Conte medieval" i "Arrels", i Germà Negre, que oferiran "Va callar" i "Va passar a Collsacabra".

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Ebri Knight, Pastorets Rock, David Rosell, Titot, Sciurus/Esquirols Segle XXI, 2017, Manresa, Esquirols, Germà Negre, El Galliner