Memòria oral de les cobles-orquestra

El Museu de la Mediterrània presenta noves gravacions del projecte 'Fer de músic'

| 17/01/2017 a les 09:37h

Aquest dissabte 21 de gener (18 h) es presentaran al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí les gravacions de l'any passat del projecte 'Fer de músic', que documenta i recull la memòria de personatges històrics de les cobles-orquestra. En aquesta nova tongada, s'han recollit els testimonis d'Antoni Gadea, Jordi León, Jaume Vilà i Enric Rigau.
Jordi Molina entrevistant Enric Rigau. Foto: Museu de la Mediterrània

El projecte 'Fer de músic', coordinat pel tenorista Jordi Molina, ja ha enregistrat els testimonis de més de trenta músics històrics de les cobles-orquestra. L'objectiu és donar a conèixer, a través de la memòria oral, la feina i el valor històric de tots aquests músics, que han viscut en primera persona les transformacions de les festes populars i de les vivències vinculades a la pràctica musical.

En el marc d'aquest projecte, el proper dissabte 21 de gener es visualitzarà un resum d'una hora de les entrevistes a quatre personatges històrics, entrevistats al llarg del 2016: el tenorista i mestre de tenoristes Jaume Vilà i Figueres (Cornellà de Llobregat, 1949), el flabiolaire i compositor Jordi León (Barcelona, 1952), el contrabaixista Enric Rigau (Cassà de la Selva, 1948) i el bateria Antoni Gadea (Figueres, 1950). 

Posteriorment, el 4 de febrer, el Museu de la Mediterrània acollirà una conversa entre Jordi Molina i Antoni Mas (Caldes de Malavella, 1945), que presentarà el seu llibre Històries de músics (Editorial Gavarres, 2016), on repassa seixanta anys com a músic professional, compositor i director de diverses cobles i orquestres.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Fer de músic, orquestres, cobles, Museu de la Mediterrània, Jordi Molina, Torroella de Montgrí