Foc, xeremiers, glosa i ball de bot

Els menorquins Es Bastió de s'Illa i els mallorquins Al-Mayurqa, al Tradicionàrius

| 27/01/2017 a les 10:53h

Aquest dijous 26 de gener van arrencar al CAT de Gràcia els actes del tradicional Cap de Setmana de les Illes al Tradicionàrius. Els actes continuen el divendres 27, amb concert-ball doble al CAT, i el dissabte 28, amb la festa dels Foguerons a les places de Gràcia.
La formació actual del grup de folk mallorquí Al-Mayurqa

Aquest divendres, 27 de gener, l'ambient illenc a Gràcia es començarà a escalfar a partir de la tarda. A les 19 h, a La Violeta, s'inaugurarà l'exposició "Falles i fogueres", i mitja hora més tard s'hi farà la conferència "Es dissabte de Gràcia, l'origen de la revetlla mallorquina a Barcelona", a càrrec de Toni Torrens i Josep Fornés, creadors de la festa. Mentrestant, al CAT hi haurà un taller de ball mallorquí amb Dolors Rodríguez. I a partir de les 22 h, concert doble amb el grup menorquí Es Bastió de s'Illa i amb l'emblemàtic grup mallorquí Al-Mayurqa, que es presenta amb formació renovada i repertori de ball de bot amb jotes, boleros, fandangos...

L'endemà, dissabte 28 de gener, a partir de les 11 h ja es començaran a muntar els foguerons a diverses places i carrers de la vila de Gràcia, mentre que els xeremiers i els glosadors animaran els mercats de l'Abaceria, la Llibertat, l'Estrella i Lesseps. Al migdia, a La Violeta hi haurà teresetes (titelles) amb l'obra El castell encantat, de la companyia Teresetes Migjorn. A la tarda, a la plaça de la Vila, la trobada de xeremiers i la plantada de les colles de cultura popular i de la banda de flabiols i sacs de gemecs La Sacairada donarà pas a la cercavila fins a la plaça de la Virreina, on a la nit hi haurà ball i cants mallorquins amb les actuacions de Marjal en Festa de sa Pobla, Xeremiers de Mallorca i Al-Mayurqa. En paral·lel, la plaça del Diamant també promet estar animada: hi haurà espai de productes gastronòmics mallorquins i Festa de sa Ximbomba de Sa Pobla, Glosadors de Mallorca, Cor de Carxofa de Catalunya i xeremiers.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, ball de bot, glosadors, xeremiers, Tradicionàrius, Es bastió de s'illa, Al-Mayurqa