Un grup peculiar i el seu cronista

El periodista Ferran Riera parla del Grup de Folk al programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

| 03/02/2017 a les 07:00h

Aquest divendres 3 de febrer al CAT de Gràcia (20 h), el periodista Ferran Riera presentarà el seu llibre El Grup de Folk. Crònica d'un esclat (Cossetània Edicions). I l'endemà, dissabte 4, passarà pel programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar aquest voluminós estudi que analitza d'on va sortir, com va ser i què va generar aquest col·lectiu musical.  
Consol Casajoana, Sisa, Maria del Mar Bonet i Albert Batiste, el 1968 al Parc de la Ciutadella

Enguany es commemoren els cinquanta anys de la fundació del Grup de Folk. El festival Tradicionàrius, a banda d'organitzar una arrossada oberta a tots aquells que van formar d'alguna de les agrupacions que van sorgir a partir del Grup de Folk arreu del territori, ha organitzat una presentació del llibre de Riera per a aquest 3 de febrer amb l'assistència de bona part dels integrants de l'històric col·lectiu. L'acte estarà conduït per Pau Riba, que farà d'entrevistador de l'autor del llibre, i portarà a més l'actuació de Jaume Arnella.

L'endemà, dissabte 4 de febrer, Ferran Riera serà el protagonista del programa Tradicionàrius a Ràdio 4, amb una extensa entrevista on explicarà com ha elaborat aquest voluminós estudi que, construït a partir d'entrevistes i documentació diversa, explica quines circumstàncies històriques van fer possible la irrupció del Grup de Folk, com va ser la seva fugaç trajectòria i com van evolucionar els seus integrants, obrint camins que passen per la música progressiva, el rock i el folk, i condueixen d'una manera o una altra cap a la música catalana actual. I per descomptat, al programa també hi sonaran les cançons del Grup de Folk.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Tradicionàrius, Ferran Riera, Grup de Folk, Cossetània