Sons

Un banjo amb cinc cordes i molts amics

Lluís Gómez presenta el seu nou àlbum al CC La Sedeta de Barcelona aquest 17 de febrer

| 13/02/2017 a les 10:29h

Lluís Gómez



Lluís Gómez fa sonar el banjo de cinc cordes que dona gust. Aquest divendres 17 de febrer presentarà un nou àlbum, Dotze contes (Red Pig, 2017), en companyia de molts dels grans músics que l'acompanyen: el guitarrista Miguel Talavera, la contrabaix Maribel Rivero, el violinista Oriol Saña i l'harmonicista Joan Pau Cumellas. La cita és al CC La Sedeta (21 h, entrada lliure).

Tal com explica el banjista de Premià de Mar a l'elegant carpeta d'aquests Dotze contes , el disc és "una celebració de deu anys de música i amistat". Gómez va publicar el seu primer disc com a solista, Quartet, el 2007. I justament deu anys abans, el 1997, havia publicat el seu primer enregistrament amb el grup Folk Follet. En els darrers deu anys no ha parat d'aportar el seu banjo en una gran quantitat de projectes i treballs. És especialment destacat, per exemple, l'àlbum que va gravar amb l'harmonicista Joan Pau Cumellas al capdavant de la Barcelona Bluegrass Band.

Les dotze peces d'aquest nou àlbum, segurament el més ambiciós i rodó que ha fet fins ara, s'han gravat en directe, fent prevaldre l'espontaneïtat per sobre del perfeccionisme. El repertori, centrat majoritàriament en composicions pròpies, és com un passeig on apareixen els referents del músic –començant per Jean Marie Redon–, però també els companys que han tocat amb Lluís Gómez al llarg dels darrers deu anys i que aporten al disc un aire constant de complicitat i diversió. Un bon exemple és "Nola", escrita per Felix Arndt el 1915, gravada amb regust manouche amb el banjista Ron Cody, el mandolinista Jesse Brock, el violinista Oriol Saña, el guitarrista Miguel Talavera i el contrabaix de Maribel Rivero.

I aquí podeu escoltar com sona una altra de les peces de l'àlbum Nofuentes BB&B, on col·laboren els francesos Fred Simon (banjo de cinc cordes) i Bernard Minari (mandolina), a més dels habituals Talavera i Rivero:

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Dotze contes, banjo, Lluís Gómez, Sedeta