Efemèride

El dia que el Palau va recordar Esteve Fortuny

Fa trenta anys del concert d'homenatge al compositor de la Dharma

El guitarrista i fundador del grup havia mort l'agost de 1986

La Dharma actua al Palau de la Música amb l'Orquestra de Cambra de Barcelona

Avui fa 25 anys de la mort d'Esteve Fortuny

| 12/03/2017 a les 07:00h

Esteve Fortuny de la Companyia Elèctrica Dharma
Esteve Fortuny de la Companyia Elèctrica Dharma | Francesc Fàbregas
La Companyia Elèctrica Dharma i l’Orquestra de Cambra de Barcelona actuen al Palau de la Música Catalana amb un repertori format exclusivament per peces d’Esteve Fortuny.

El 15 d’agost de 1986 la Companyia Elèctrica Dharma va actuar a Cardedeu. Durant l’actuació, el guitarrista i compositor de la formació, Esteve Fortuny, va caure desplomat a causa d’una hemorràgia cerebral. Va ser traslladat a l’Hospital Clínic de Barcelona, on va morir quatre dies més tard, el 19 d’agost. Lògicament, a partir d’aquell moment la Dharma va paralitzar tota la seva activitat. 

A principi del 1987 el grup va publicar el disc Homenatge a Esteve Fortuny (PDI), un treball amb quatre poemes musicals que Esteve Fortuny havia compost a partir del 1982 i que havien quedat inèdits perquè no tenien cabuda en un grup de rock. El disc, amb Manel Camp dirigint l’Orquestra de Cambra de Barcelona, va ser presentat en directe al Palau de la Música Catalana el 12 de març de 1987, avui fa trenta anys.

La primera part del concert va ser per a la Dharma, amb “Catalluna”, Bar-Cel-Ona”,”Alèxia”, “Picasso”, “Nocturn per a piano”, “Cançó de bressol”, “La Mediterrània se’ns mor” “L’oucomballa” i “Tramuntana”. A la segona van interpretar les quatre peces del nou disc: “Quan l’aire s’endolceix”, “Àmbits de llegenda”, “Alguns ocells són flames” i “Danses ètniques”.



El grup de Sants va ser reforçat per a l’ocasió amb la presència de Maria Fortuny als teclats. La petita dels germans Fortuny va quedar incorporada definitivament a una banda que no va tornar a l’activitat fins al 1989 amb l’edició de Fibres del cor (PDI). Trenta anys més tard, la Companyia Elèctrica Dharma és en una aturada indefinida, i mentre es planteja el futur segueix preparant un homenatge, aquest cop a Esteve i a Josep Fortuny, el bateria i poeta traspassat el 30 de setembre de 2013. 

 
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, efemèrdie, Esteve Fortuny, Companyia Elèctrica Dharma, Dharma, efemèride

COMENTARIS

La Dharma al cor

Joan Molas, 12/03/2017 a les 19:40

Des de sempre, des de que els vaig sentir? i dic bé sentir i no només escoltar, al Zeleste del carrer Argentera que porto la Dharma amb mi. Primer van arribar a la meva oïda, després als meus ulls. Quan vaig tenir l'ocasio de conèixer-els de més aprop ja els vaig portar per sempre més al cor.
Gràcies companys!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.