Efemèrides

'La plaça del Diamant' es converteix en pel·lícula i en cançó

Fa 35 anys de l’estrena de l’adaptació al cel·luloide de la novel·la de Mercè Rodoreda

Ramon Muntaner en va fer una magnífica banda sonora

| 18/03/2017 a les 07:00h

La plaça del Diamant
La plaça del Diamant | Arxiu Enderrock
Una festa davant el cinema, a la Rambla de Catalunya de Barcelona, va completar l’estrena de La plaça del Diamant, una pel·lícula de Francesc Betriu sobre la immortal novel·la de Mercè Rodoreda. 35 anys després de l’estrena encara s’associa el rostre de la protagonista, la Colometa, amb el de l’actriu Sílvia Munt. El repertori es completa amb Lluís Homar, Marta Molins i Joaquim Cardona.

L’obra es va presentar en dos formats diferents: la pel·lícula de dues hores de durada estrenada el 1982, i una minisèrie de quatre capítols emesa per TVE uns anys més tard.

La pel·lícula també ha deixat per a la història una magnífica banda sonora, composta i interpretada per Ramon Muntaner. Entre les composicions que hi trobem, brilla amb llum pròpia la cançó central de la pel·lícula: “La plaça del Diamant”.

El disc no ha estat mai reeditat en format CD, tot i que està disponible a les principals plataformes digitals. Malgrat aquest oblit, alguns artistes han reprès la cançó donant-li noves lectures. Entre els que ho han fet hi ha NinaLas MigasSommeliersAmarcord
 
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, BSO, Ramon Muntaner

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.