Actualitat

Ja és aquí «El cor de la terra», tercer disc de Txarango

La banda del Ripollès ha publicat totes les cançons del nou àlbum

Al disc hi col·laboren Manu Chao, Jarabe de Palo, The Cat Empire, Cor Safari i nens refugiats

Txarango, el somriure de la revolta

| 26/03/2017 a les 18:15h

Txarango
Txarango | Michal Novak
Després d'una setmana de dues estrenes per dia, avui ja es poden escoltar totes les cançons del tercer disc de la banda del Ripollès. El cor de la terra (DiscMedi, 2017) conté 14 cançons de mestissatge festiu i ballable. Aquesta vegada han fet una incursió als ritmes africans.

Una de les novetats més importants del disc és que la meitat dels drets aniran destinats a diverses entitats i moviments socials, com ara ProActiva Open Arms, Stop Mare Mortum, Eko Project, Fundació Cívia Esperanzah, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Tanquem els CIEs, Obra Social Sant Joan de Déu, Cor Safari, Banc dels Aliments, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Pallasos en Rebeldía, Fundació El Maresme, Human Supporters i Fundació MAP.

“És una manera de dir que estem emprenyats, i que volem canviar les coses”, diu el cantant Alguer Miquel, que afegeix: “Si algú entra al Facebook de Txarango i acaba fent clic a l’Obra Social de la PAH, haurem ajudat a fer difusió de la seva feina i la seva causa”.

Els convidats
Txarango han gravat de nou a l'estudi de Can Pardaler, amb la producció de David Rosell (Dept.Brams). En l'aspecte musical, han reforçat la secció de vents durant l'enregistrament per assolir un so més compacte. 

A El cor de la terra hi trobarem col·laboracions ben diverses. D'una banda, Manu Chao, del qual es declaren seguidors indiscutibles, canta en català ("Terra endins"); per a "Mil ocells" han tingut la veu de Pau Donés (Jarabe de Palo), mentre que a "Som foc" hi participen els australians The Cat Empire.

Al tema "Resiste y grita" hi col·laboren nens refugiats d'Eko Camp i voluntaris catalans. Per la seva banda, la coral de nens ugandesos Cor Safari va actuar al Clòwnia 2016 després de versionar "Quan tot s'enlaira", i al nou disc canten a "Meravellós regal". A més, el disc s'obre amb la rapsòdia de l'actor Joan Crosas ("Obriu les portes").

Arxivat a: Enderrock, manu chao, nou disc, el cor de la terra, txarango

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.