440

L'OBC presenta la nova temporada

Vuit compositors catalans en la tercera temporada amb Kazushi Ono com a director titular

Se celebrarà especialment el centenari de Leonard Bernstein

El gran repertori des de la meitat del segle XIX fins a l'actualitat, eix de la programació

Pau Casals a la portada de 440Clàssica&Jazz

| 05/04/2017 a les 10:57h

La temporada 2017-18 de l'OBC celebrarà el centenari de Leonard Bernstein
La temporada 2017-18 de l'OBC celebrarà el centenari de Leonard Bernstein
El centenari de Leonard Bernstein i l'accent en el gran repertori que va des de la meitat del segle XIX fins a l'actualitat són dos dels grans eixos de la temporada 2017-18 de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), que s'acaba de presentar. Entre els convidats de l'orquestra hi haurà Maria Joao Pires amb Ignasi Cambra, Julian Rachlin, Maritn Fröst, Franl Peter Zimmermann, Vilde Frang, Daniel Müller-Schott i l'Ensemble Intercontemporain.

Kazushi Ono, que ha declarat més d'una vegada la seva admiració envers Berstein i que ja va programar la seva Missa la temporada passada, va recordar durant la presentació de la nova temporada com va conèixer el músic nord-americà. Va ser assajant la quarta simfonia de Brahms, i al jove Ono li tremolava la batuta. Fins que Bernstein el va tranquil·litzar acompanyant la direcció amb el seu cant i els seus gestos... 

Ara, en la seva tercera temporada com a director titular de l'OBC, Ono proposa una celebració doble del centenari de Leonard Bernstein: el 13 i 14 de gener de l'any vinent, l'OBC acompanyarà amb música en directe la projecció del mític film West Side Story, mentre que els dies 16, 17 i 18 de febrer sonarà la seva Simfonia núm. 3 'Kaddish', amb el violinista Nikolaj Znaider com a solista.

Kazushi Ono també ha volgut destacar la presència de compositoris catalans als programes, sensiblement superior a les temporades anteriors. Així, per exemple, hi haurà estrenes d'Héctor Parra i Ferran Cruixent; els pianistes Josep Colom i Albert Guinovart protagonitzaran la primera audició dels Iberian Preludes de Lluís Benejam, en un concert de celebració dels 80 anys del director Antoni Ros Marbà, que dirigirà el concert i també estrenarà una obra. Josep Caballé, per la seva banda, estrenarà l'obra Rèquiem a la memòria d'Enrique Morente, escrita per Enric Palomar, que cantarà Pere Martínez en un programa compartit amb El amor brujo de Falla i les Tres danzas españolas d'Enric Granados.

Pel que fa al concert inaugural de la temporada, es farà el 29 de desembre i reunirà l'OBC dirigida per Ono amb el violinista Julian Rachlin per interpretar el Concert per a violí i orquestra de Txaikovski, en una sessió que es completarà amb la simfonia Heroica de Beethoven.
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, 440Clàssica, L'Auditori, OBC, Kazushi Ono, 440Clàssica&Jazz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.