Efemèrides

El dia que el Parlament va honorar Els Setze Jutges

Fa deu anys que se'ls va distingir amb la Medalla d'Or del Parlament

El reconeixement va arribar tard, quan ja mancaven dos dels 'jutges'

| 13/04/2017 a les 10:40h

Els Setze Jutges al Parlament el 13 d'abril de 2007
Els Setze Jutges al Parlament el 13 d'abril de 2007 | Juan Miguel Morales

El 13 d'abril de 2007 el Parlament de Catalunya va concedir la Medalla d'Or a Els Setze Jutges, el col·lectiu que va fer arrencar i va popularitzar –sense desmèixer la immensa contribució d'altres intèrprets com Raimon– la Nova Cançó.

La medalla els va ser concedida "en reconeixement a la contribució decisiva que van fer a la cultura catalana i a la normalització de l'ús del català". El president del Parlament de Catalunya, Enrest Benach, va afrimar: "El col·lectiu d'Els Setze Jutges no ha rebut mai cap reconeixement institucional i em sembla que aquest, tot i que arriba una mica tard, és de justícia. Com a país els devíem alguna cosa". Per la seva banda, Maria del Mar Bonet, que va parlar en nom dels homenatjats, va reclamar més atenció a la música en català, especialment des dels mitjans de comunicació de titularitat pública.

A l'acte, que es va celebrar al mateix Parlament, hi van ser Remei MargaritJosep Maria Espinàs, Francesc Pi de la Serra, Enric Barbat, Xavier Elies, Maria del Carme Girau, Martí Llauradó, Joan Ramon Bonet, Maria Amèlia Pedrerol, Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet, Rafel Subirachs i Lluís Llach, així com qui va inspirar el grup, Lluís Serrahima. 

Només hi va faltar Guillermina Motta, que va considerar que el reconeixement arribava massa tard, i els dos 'jutges' traspassats: Miquel Porter i Delfí Abella

Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Els Setze Jutges, Medalla d'or del Parlament de Catalunya

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.