Actualitat

El Record Store Day també sacseja Catalunya

El dissabte 22 d’abril les botigues de discos s’ompliran de concerts en el seu dia oficial

Fins a 8 ciutats catalanes s'han afegit a aquesta festa anual del sector

| 20/04/2017 a les 12:00h

Barcelona, Girona, Tarragona o Lleida són algunes de les ciutats que celebren el dia del disc
Barcelona, Girona, Tarragona o Lleida són algunes de les ciutats que celebren el dia del disc | Xavier Mercadé
Pocs caps de setmana són més culturals que el que ens ve properament. Diumenge és Sant Jordi, el dia que es regala literatura a tort i a dret, i la vigília de la diada és el dia mundial de les botigues de discos. El conegut com a Record Store Day fa anys que s’ha instal·lat a Catalunya i durant un dia aprofita per inundar de concerts, sessions de DJ o xerrades botigues de discos que no volen perdre el seu paper socialitzador.

La cita d’aquest dissabte 22 s’estén a vuit ciutats catalanes amb botigues de discos conegudes i reconegudes pel circuit nacional. Òbviament Barcelona és el lloc amb més activitat, on onze establiments participen en la jornada: Revólver Records, Discos Revólver, Daily Records, Decibel, Bcore Store, Surco, Disco 100, La Botiga del Primavera, Ultra-Local, Rhythm Control i la Cerveseria El Drapaire.

Entre els grups que tocaran a algunes d’aquestes botigues de la capital hi trobem Guadalupe Plata, The Wax, Daniel Lumbreras, Pavvla, 4 Hiverns, Chet, Mazoni, Gener o Retirada, Últim Cavall o Ran Ran Ran. Des de l’hora del vermut fins a l’hora de sopar hi haurà música gratuïta per tot Barcelona.

El moviment de comarques
A la resta de Catalunya capitals de província i de comarca se sumen a la festa amb concerts a les seves botigues. A Girona el Moby Disck oferirà, per exemple, una taula rodona amb el títol “Producció, gestió i promoció. Tot el que hauria de saber un músic”; a Lleida hi ha una llarga llista de grups que passaran per Grans Records, i a Tarragona la moguda es concentrarà a Shiva Music.

Reus (H-Records), Terrassa (HDS Collectors), Tortosa (Topdisc) i Vic (Martulina Divina) també contribuiran a revitalitzar la vida musical de cada botiga. A Osona, com ja és tradició, es podran veure els concerts de les germanes Serrat, Carla i Joana Serrat (acompanyada de Roger Usart), i també el de Marta Delmont.

Novetats discogràfiques
També és en aquesta data que alguns grups aprofiten per lluir nous discos, ja que el nivell de vendes puja. Més enllà que la sortida dels discos de Mazoni, Itaca Band o Maria Arnal i Marcel Bagés sigui aquest cap de setmana, grups entre els quals Love of Lesbian treuen un 10 polzades especial, Nouvelle Cuisine Caníbal (VOL II), que inclou la cançó “Qualsevol nit pot sortir el sol” que van fer expressament per a l’especial disc d'hometage a Sisa orquestrat per Enderrock.

Per consultar tota la programació del Record Store Day, que també té una enorme presència arreu de l'Estat espanyol, podeu visitar la seva agenda.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Record Store Day, botigues de discos, Record Store Day 2017, Sant Jordi

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.