Discos

El debut de Criatures: il·lusionant i il·lusori

‘Taumàtrop’ és el primer disc del grup guanyador del Concurs Sons

Han col·laborat en l’àlbum noms com Judit Neddermann i Toni Xuclà

| 26/04/2017 a les 20:10h

Criatures són els últims guanyadors dels Premis Sons
Criatures són els últims guanyadors dels Premis Sons | Juan Miguel Morales
Fa una setmana va publicar-se Taumàtrop (Picap, 2017), el disc de debut de Criatures, el grup guanyador del Concurs Sons de la Mediterrània, organitzat entre el Grup Enderrock, el CAT i la Fira Mediterrània. L’acordió i la gralla són els dos únics instruments que toca el duet, i amb ells saben crear una il·lusió sonora que convida a experimentar amb nous ritmes, noves melodies i noves sensacions. 



El nom del disc Taumàtrop es refereix a una joguina que es lliga amb dos fils, de manera que en fer-la girar ràpidament se superposen les imatges dibuixades a cadascuna de les cares i es crea una escena comuna, una il·lusió òptica. Podríem veure la música de Marçal Ramon (acordió diatònic) i Ivò Jordà (gralla) com un paral·lelisme de l’objecte infantil.

Per a aquest debut han tingut la col·laboració d’amics com Judit Neddermann, les Balkan Paradise Orquestra i Toni Xuclà, que s'ha encarregat de la producció. A més, també han enregistrat noves composicions encarregades a figures del folk com Jordi Molina i Marcel Casellas. El concert oficial de presentació del nou treball es farà el divendres 28 d’abril al CAT de Gràcia dins el Tradicionàrius, i també comptarà amb col·laboracions especials.
Arxivat a: Enderrock, concurs Sons, folk, disc, discos, Taumàtrop, Criatures

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.