Festivals

L'ExtincióFest versa sobre l'autodestrucció humana també amb música

Maria Arnal i Marcel Bagès o Claudia Crabuzza són alguns dels artistes convidats al certamen multidisciplinari d’Amposta

| 04/05/2017 a les 17:00h

L'ExtincióFest ha convidat a Maria Arnal i Marcel Bagés
L'ExtincióFest ha convidat a Maria Arnal i Marcel Bagés | Juan Miguel Morales
Cada any s’extingeixen entre 30.000 i 140.000 espècies arreu del planeta en el que els científics han anomenat l’Holocè o la sisena extinció de masses. Som davant una pèrdua catastròfica de biodiversitat i es calcula que en les properes dècades un 50% de les espècies que existeixen actualment hauran desaparegut. La causa principal és l’activitat humana al planeta, una espècie que provoca l’extinció d’altres espècies i la seva pròpia autodestrucció. Aquest és l’argument de base en el qual es fonamenta l’ExtincióFest, un nou certamen impulsat per Lo Pati – Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, un centre vinculat intrínsecament al paisatge.

Sota la tutela de l’activista i comissari Oriol Fuster, passaran per Amposta durant els dies 5 i 6 de maig propostes que van des dels concerts fins a les conferències passant per les presentacions. Seran set actuacions entre les quals destaca la presència de Maria Arnal i Marcel Bagés i de la cantautora algueresa Claudia Crabuzza, tots dos artistes presentant els seus nous treballs.

En poesia hi trobem Núria Martínez-Vernis i Martí Sales, que presenten Alcohols, i pel que fa a xerrades Joan Maria Minguet (expresident de l’Associació Catalana de Crítics d’Art) parlarà de com generar comunitat a través de les disciplines artístiques. Per la seva banda, els periodistes Nando Cruz i Luis Costa explicaran la història de dos estils musicals gairebé extingits com són l’indie i el bacalao.

Per instruir el públic en la modalitat valenciana de música màquina, el DJ Luis Bonias oferirà una sessió a l’hora del vermut. També el col·lectiu artístic Avalancha presentarà el projecte de publicacions escrites i audiovisuals Coreomania, al voltant d'aquesta malaltia mental que no et permet parar de ballar fins a caure per esgotament. 

L’entrada de dia per a tots els actes val 5 euros. Per a més informació consulteu la programació del certamen.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Maria Arnal i Marcel Bagés, Amposta, ExtincióFest

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.