Festivals

El Vijazz posa a prova olfacte, gust i oïda

L’onzena edició del festival del Penedès ja té el cartell a punt amb noms com Dianne Reeves, Christian Scott o The JB’s James Brown Original

| 22/05/2017 a les 12:00h

Dianne Reeves guanyadora de 5 grammys actuarà al Vijazz el 9 de juliol
Dianne Reeves guanyadora de 5 grammys actuarà al Vijazz el 9 de juliol | Arxiu artista
El binomi format per vi i jazz acaba formant festivals com el Banc Sabadell Vijazz Penedès, que aquest any celebra l’onzena edició a Vilafranca del Penedès del 7 al 9 de juliol. Els quatre grans caps de cartell de l’edició del 2017 són Dianne Reeves, l’espectacle Jazz – The Story amb Vincent Herring, Jon Faddis, Jeremy Pelt, Eric Alexander, James Carter i Steve Turre, a més de Christian Scott i The JB’s James Brown.

Dianne Reeves acumula 5 premis Grammy i és cosiderada una de les millors vocalistes de jazz de l’actualitat. El concert al festival serà el de cloenda, el dia 9. La jornada inaugural anirà a càrrec de l’espectacle Jazz – The Story. Celebrating 100 years of jazz recording, un repàs als 100 anys del gènere que servirà per entendre’n l’evolució.

El trompetista Christian Scott aTunde Adjuah serà al Vijazz el dia 8 de juliol. El músic de Nova Orleans mescla amb sabiduria registres clàssics del gènere amb les sonoritats del hip-hop i les seves derivades més urbanes i elèctriques. El mateix dia que Scott també pujaran a l’escenari The JB’s James Brown Original Band. Tretze músics dirigits pel trombonista Tyrone Jefferson i avalats per la família de James Brown oferiran un repertori ple de funk.



Artistes Nacionals
Els noms d’aquí tampoc tenen res a envejar als caps de cartell. A l’apartat nacional s'hi troba Joan Chamorro, que presentarà La màgia de la veu acompanyat d’Andrea Motis, Rita Payés, Alba Armengou, Alba Esteban, Èlia Bastida i Abril Saurí. També partipien al Vijazz els artistes Violeta Curry & Jaume Vilaseca Trio i Mayte Alguacil. Tots aquests concerts s’inclouen dins el cicle "Elles i el Jazz" a l’Espai Cava, al Claustre de Sant Francesc.

Els vins
Com ja és tradicional, al festival hi haurà una Fira de vins i caves on participaran més de 40 cellers de la DO Penedès i de la DO Cava que oferiran els seus millors productes. L’oferta es concentrarà al voltant de 26 tastos i maridatges a la sala de tast Ametller Origen i a la sala de tast TR3SC. Bona part de les activitats del Vijazz són gratuïtes. La programació i tots els detalls es poden consultar al seu web.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, jazz, Penedès, Vijazz, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.