Festivals

FIMPT: Botifarra amb metalls, Eliseo Parra, homenatge a Pere Tapias i molts més

El FIMPT de Vilanova i la Geltrú dona a conèixer la programació completa

| 23/05/2017 a les 12:47h

Pep Gimeno
Pep Gimeno | Pep Gimeno
Fa unes setmanes va donar-se a conèixer bona part de la programació del FIMPT, i ara ja se saben tots els artistes i les propostes que es presentaran a Vilanova i la Geltrú: Eliseo Parra Quintet, Spanish Brass i Pep Gimeno 'Botifarra', Inxa Brass Band, homenatge a Pere Tapias... i la tradicional trobada Firasac.

El Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú celebrarà la 37a edició del 16 al 18 de juny amb alguns plantejaments que el reconnecten amb la seva història. Així, s'incorpora un nou escenari a la plaça del Port, a la façana marítima, i es manté el de la plaça de la Vila.

Pel que fa a la programació, als noms presentats fa unes setmanes se n'hi han afegit de nous. Eliseo Parra presentarà el seu setè disc, El Man Sur (Karonte, 2015), en format de quintet i acompanyat de músics de luxe: el multibufador Xavi Lozano, el baixista Guillem Aguilar, el percussionista Aleix Tobias i les cordes de Josete Ordóñez. El seu concert serà a la plaça de la Vila, el diumenge 18 de juny a les 18 h. Sonen així:



El mateix dia i al mateix escenari, cap a les 20 h, actuarà el cantaor de Xàtiva Pep Gimeno 'Botifarra' amb un dels projectes més sorprenents que ha protagonitzat els darrers temps, el que comparteix amb el prestigiós grup valencià de vents contemporanis Spanish Brass. Aquestes són les seves versions de l'Havanera del Mareny i del Romanç de Don Simó, entre altres:



La cloenda del festival, el diumenge 18 de juny a la plaça de la Vila (22 h), consistirà en Un pèl nou, un pèl antic, un espectacle d'homenatge al cantautor vilanoví Pere Tapias, mort el passat 22 d'abril, en què participaran diversos grups i músics d'estils i generacions diverses, amb la coordinació del Grup Enderrock.

A més, el diumenge durant el matí la plaça Font i Gumà acollirà la tradicional trobada de lutiers Firasac, ambientada amb la cercavila pels carrers del centre, a més del concert La flauta y el tamboril en la Vía de la Plata, amb Alberto Jambrina al pati del Castell de la Geltrú, i un vermut amenitzat pels Xeremiers de Mallorca. I el primer dia de festival, divendres 16, tot just abans que Belda i Sanjosex presentin Càntut al Teatre Principal, Inxa Brass Band escalfaran l'ambient a les portes del teatre amb música tradicional i instruments de doble canya.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Vilanova i la Geltrú, festivals, Pere Tapias, Eliseo Parra, Botifarra, FIMPT, Firasac

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.