Revista

Itaca Band, protagonistes de l'Enderrock de juny

L’Enderrock 262 també inclou entrevistes a Miquel del Roig, Brams, Gay Mercader i un reportatge sobre el trap en català

La revista d’aquest mes ve acompanyada del disc d’aniversari de l’escola La Bressola de Catalunya Nord

Els Amics de les Arts, Itaca Band i Cesk Freixas, últimes incorporacions de l'Acampada Jove 2017

| 01/06/2017 a les 11:15h

Itaca Band són el grup en portada de l'Enderrock de juny
Itaca Band són el grup en portada de l'Enderrock de juny | Michal Novak

La revista Enderrock de juny ve encapçalada per la vitalitat i l’optimisme radical d’Itaca Band, que relaten en una entrevista d’Elisenda Soriguera les claus del seu quart disc, Explosiva (Halley Records, 2017). Són sis pàgines de conversa amb els músics on es repassen gires pel Japó, lletres d’amor i guerra i el missatge que hi ha al darrere d’aquestes. A més, són els convidats a l'Enderrock Sona del proper 6 de juny.

A més del grup de portada, a la revista hi ha moltes més entrevistes a artistes que estan d’actualitat, com Brams, Miquel del Roig, Los Manolos o Joan Isaac, tots ells amb noves referències sota al braç. L’homenatge de l’Enderrock 262 va dedicat a l’escola La Bressola. Ja fa 40 anys que es va iniciar el projecte de les escoles associatives catalanes de Catalunya Nord, i se celebra amb un disc (el tercer) de cançons tradicionals adaptades per artistes com Anna Roig o Carles Belda.

També hi destaca la presència de noms com Bad Gyal o P.A.W.N Gang, que formen part d’un extens reportatge sobre el trap a Catalunya amb un especial punt de mira al trap en català. Altres grans temes van dedicats als 50 anys del disc Sgt Pepper’s dels Beatles i com aquest ha influenciat una infinitat de músics catalans. Una de les entrevistes especials d’aquest mes és la que Lluís Gendrau fa al programador català i pioner de la indústria musical europea Gay Mercader.

En format més breu apareixen grups com Xeic!, Catfolkin o Fel Faixedas, que s’estrena amb el seu primer disc. Les claus del mes ens apropen a la realitat de Mireia Vives i Borja Penalba, Brighton 64, Sopa de Cabra o Carles Dénia. Pel que fa a la secció Acords/Desacords són Gerard Quintana i David Fernández els encarregats d’opinar sense embuts. A Músics & Cuiners, l’Enderrock 262 connecta Judit Neddermann amb el xef Mateu Casañas.

I això no és tot, com sempre Jordi Bianciotto ens parla del Disc del mes i Oriol Rodríguez ens fa un recull de Discos ocults que hem de conèixer. Per no parlar de La foto del mes de Xavier Mercadé o de La cançó il·lustrada de Marta Bellvehí. Per descobrir tots aquests continguts només cal que compreu l’Enderrock 262. 

Arxivat a: Enderrock, Joan Isaac, La Bressola, Gay Mercader, juny, Miquel del Roig, revista, Itaca Band

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.