Estrena

Escoltar La iaia és el que has de fer amb la teva vida

Estrenem "No sé què fer amb la meva vida", primer single del nou disc de La iaia

'Tornar a ser u' és el tercer disc dels osonencs, que sortirà el proper 16 de juny.

| 02/06/2017 a les 08:30h

La Iaia són Jordi Casadesús, Ernest Crusats i Jordi Torrents
La Iaia són Jordi Casadesús, Ernest Crusats i Jordi Torrents | Gustaff Choos
La frescor i l’espontaneïtat són conceptes molt utilitzats en l’àmbit del periodisme musical, però poques vegades defineixen amb tanta exactitud un grup com ho fan amb La iaia. El trio de Vic encapçalat per Ernest Crusats està d’estrena: presenta el primer single de Tornar a ser u (autoeditat, 2017), el disc que trenca un silenci de tres anys amb cançons com “No sé què fer amb la meva vida”, que estrenem avui.



Teclats eclesiàstics per començar, i de seguida entra un tema directe i senzill que no trenca amb les dinàmiques anteriorment transitades pels osonencs. Crusats explica que no han estat tres anys preparant el disc: “El procés ha estat ràpid i i estressant, però ja ha anat bé així, perquè ha quedat tot molt condensat i no hi ha hagut gaire temps per reflexionar”. 

Sobre la lletra d’inici incert i confús i de conclusió optimista i evasiva, el músic comenta que el text “és un d’aquells que et surten ràpid i de manera espontània, d'aquells que en tens molts però no acabes de saber mai com convertir-los en lletres per a cançons”. En aquest cas, però, no va caldre calçador i com que, a més, “hi havia veritat i consistència” en els versos, va optar per fer-los servir. 

"Tornar a ser u parla de coses que m’han passat aquests últims tres anys, però també d’històries que em van passar ja fa temps i que amb el pas dels anys he anat madurant i m’agrada parlar de com les veig ara”, explica Ernest Crusats. Concretament, el títol del disc és un joc de decimals que s’inclou en una de les deu cançons: “És una parella i ell sense ella és un menys u i va baixant fins a arribar a ser un menys 20. L’aventura i el repte, llavors, és tornar-se a construir un mateix d’una altra manera per tornar a ser u”. 

La recomposició de la banda acompanya el renaixement personal de Crusats. El tercer disc de La iaia sortirà el proper 16 de juny, però ja es pot encarregar a la través del seu web. Els crèdits del disc inclouen clàssics col·laboradors del grup com el productor Paco Loco, que ha tornat a mesclar el disc, o la il·lustradora Olga Capdevila, que s’ha encarregat del dibuix de la portada.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, No sé què fer amb la meva vida, cançó, Tornar a ser u, La Iaia, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.