CRÒNICA

Pau Figueres, convidat especial al concert de Rufus Wainwright

Ahir es va estrenar el Festival Jardins de Pedralbes amb un concert íntim del cantautor canadenc

 La Locomotora Negra inaugura oficialment avui el festival barceloní

Concert de Rufus Wainwright i Dolo al Festival de Pedralbes

Manel, Tony Benett i Belle & Sebastian, al Festival Jardins de Pedralbes

| 06/06/2017 a les 13:15h

Rufus Wainwright i Pau Figueres al Festival Jardins de Pedralbes
Rufus Wainwright i Pau Figueres al Festival Jardins de Pedralbes | Xavier Mercadé
Tot i que avui se celebra la inauguració oficial del Festival Jardins de Pedralbes, ahir es va viure la primera de les vetllades del certamen barceloní. Rufus Wainwright sol amb piano de cua i esporàdicament agafant la guitarra va ser l'encarregat de repassar algunes de les cançons més populars del seu repertori.

Pocs dies abans de presentar a la Filarmònica de París la seva primera òpera (titulada Prima Donna i estrenada a Nova York al febrer del 2012), el músic va fer parada i fonda a la ciutat comtal per oferir un concert intens on va repassar la seva llarga discografia. No hi van faltar cançons com "Cigarettes and Chocolate Milk" o "Candles", a més d'un dels sonets del seu darrer treball, Take all my loves (Deutsche Grammophon, 2016), basat en l'obra de Shakespeare. El públic també va poder gaudir d'algun fragment de la seva òpera o una intensa versió de "I'm Going In" de la cantant Lhasa de Sela. A la recta final del concert tampoc hi va faltar la seva versió de l'"Hallelujah".

A més de la seva veu intensa i el seu piano de cua, Rufus Wainwright va tenir un bon còmplice durant la seva actuació. Wainwright va convidar el guitarrista Pau Figueres, l'únic convidat especial de la vetllada, per acompanyar amb la seva guitarra la interpretació del cantautor de la cançó "Barcelona". L'organització del festival va enregistrar el moment:


 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festival, crònica, jardins de pedralbes, rufus wainwright, pau figueres, festival jardins de pedralbes, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.