CONVOCATÒRIES

Atenció músics: una desena de premis que heu de conèixer

Premis, concursos i convocatòries amb remuneració econòmica per a músics emergents i professionals

| 14/07/2017 a les 07:00h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
Premi Puig Porret
La fundació privada Puig-Porret dota amb 10.000 euros aquest premi, destinat a la producció d'un espectacle de música en directe. La convocatòria s'obre al mes de maig i generalment s'allarga fins a principi de setembre. El projecte guanyador es dona a conèixer durant el concert inaugural del MMVV i es mostra en directe a la següent edició del concurs. La darrera a guanyar aquest guardó va ser Maria Rodés el 2016, per l'espectacle Eclíptica.

Premi Teresa Rebull 
Aquest guardó al millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional, vinculat a la Fira Mediterrània de Manresa, engega al mes de gener el termini per presentar projectes, que s'allarga fins a final de març. Està dotat amb 5.000 euros, destinats a la producció del projecte i a una estada de creació. El guanyador estrena l'espectacle en el marc de la Fira corresponent. La darrera edició la va guanyar Maika Makovski amb Carmenka, un projecte de recerca de la cantant sobre les seves arrels.

Premi Terra i Cultura
El celler Vall Llach convoca aquest premi anual a la millor cançó amb música original basada en un poema en llengua catalana. Han de ser composicions originals i inèdites publicades entre l'11 de setembre d'un any i la diada del següent. El guanyador del Certamen rebrà un premi únic de 5.000 euros. L'edició del 2016 la va guanyar Mire Vives i Borja Penalba per "Si no fores (no amb mi)".

Premis Talent Cançó
En el marc dels Premis Talent hi descobrim la categoria de cançó, destinada als grups o solistes de qualsevol estil que cantin en català i anglès i vulguin presentar una cançó inspirada en la ciutat de Barcelona. El termini d'inscripcions acostuma a finalitzar a l'abril, i el premi en aquesta categoria són 2.500 euros a més de la gravació de la cançó en un estudi professional i l'enregistrament d'un videoclip. L'última edició l'ha guanyat Catfolkin amb "La nostra Barcelona":



Premi Carles Sabater
Aquest guardó organitzat pel Centre de la Cultura Catalana d'Andorra (CCC) amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Comú d'Escaldes-Engordany va néixer en memòria de Carles Sabater un any després de la seva mort. El primer guanyador del Premi Carles Sabater a la millor cançó en català rep un premi de 2.000 euros (a més d'una actuació al cicle Colors de Música a Escaldes-Engordany), mentre que la segona cançó en rep un altre de 1.000 euros (i la matexa actuació). "Jo sóc d'un paisatge", de Frans Cuspinera, ha estat la cançó guanyadora de la XV edició del guardó. La convocatòria per enviar propostes acostuma a celebrar-se entre els mesos de març i abril.

Concurs de Cançó de Salitja
A l'agost la població de Salitja celebra aquest certamen que premia una cançó inèdita. El primer premi està valorat en 800 euros, el segon en 400 i el tercer en 200, a més de 200 euros pel que fa al premi popular. Les inscripcions acostumen a ser de final d'abril a meitat de juny.

Concurs de Música de Badalona
La cita de Badalona està oberta a grups i solistes de tot Catalunya i de tots els estils musicals, que no tinguin material musical enregistrat en cap companyia discogràfica ni cap contracte en vigor. El premi a la millor banda del concurs està valorat en 1.000 euros (a més d'un conveni d'actuació), la millor banda en llengua catalana també rep un guardó de 1.000 euros, el mateix import que els guardonats com a millor banda de Badalona per votació popular. Les inscripcions engeguen a final de març i s'acaben a principi de juny. Carolina Alabau Group va ser millor banda del 18è Concurs de Música de Badalona, celebrat el 2016.

Reussona
Aquest concurs de música organitzat des del Baix Camp vol potenciar i promocionar la música i està destinat a tot tipus de bandes del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, en les quals la mitjana d'edat dels integrants no superi els 35 anys. El primer premi del concurs està valorat en 1.500 euros, el segon en 900 i el tercer en 600 euros.

DO Tarragona
El premi Denominació d’Origen Tarragona (DOTGN) obre el període per presentar propostes a final de setembre i l'allarga fins a final d'octubre. Està destinat a bandes d'estils diversos que acreditin que com a mínim un dels seus components és resident a qualsevol de les següents comarques: Alt Camp, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Penedès, Conca de Barberà, Ribera d’Ebre, Montsià, Priorat, Tarragonès i Terra Alta. El Premi DO Tarragona és de 1.500 euros.

Concurs de Cantautors d'Horta Guinardó
Aquest  guardó que se celebra des del 1997 al Centre Cívic Matas i Ramis acostuma a obrir les seves inscripcions a final de març i fins a final de maig. Destinat a donar a conèixer els cantautors emergents, tenen tres guardonats a cada edició: el primer premi està valorat en 1000 euros, el segon en 800 i el tercer en 600 euros. Els guanyadors de l'edició del 20018 van ser Raquel Lua (en primera posició), Pep Mirambell en segona i un premi compartit entre Andreu Martínez i Beñat Revuelta en tercera.
Arxivat a: Enderrock, concursos

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.