Festivals

El Sónar amb accent català

Busquem l'empremta nacional al cartell d'un dels festivals més internacionals

Bad Gyal i Anímic són dos dels artistes que més destaquen

| 07/06/2017 a les 07:48h

Anímic
Anímic | Gustaff Choos
La 24a edició del Sónar està a punt d'arribar. La setmana que ve, del 15 al 17 de juny, la millor música electrònica i d'avantguarda es tornarà a reunir a Barcelona en una de les cites més interessants i transgressores de l'agenda mundial. Com cada any, prop de dos-cents artistes i DJ de l'alçada de Justice, Moderat, De La Soul o Björk seran al festival de Dia o de Nit. A més d'un gran ventall de noms estrangers, al cartell hi trobem una representació de 12 propostes catalanes o que s'estan forjant a Catalunya.

Dijous 15
Llançarà el tret de sortida al festival de Dia la DJ catalana Tutu. Gemma Planell porta anys punxant amb aquest nom i ja va ser al Sónar el 2013 repartint dosis de deep house, tecno, disco còsmic i molts altres tipus de música electrònica. Versatilitat en estat pur.

També dijous l'italià Andrea Zanenghi, resident a Barcelona, ensenyarà els seus dots als plats. Sota el nom de Rumore, aquest productor s'endinsa en el house des del vessant més mediterrani.

L'altra cara coneguda del dijous serà el membre de Los Santos (ex-Pxxr Gvng) Yung Beef. Aquest MC granadí que des de fa temps es mou pel Raval barceloní ha marcat una influència enorme. És un dels màxims exponents del trap mundial i ha col·laborat amb el bo i millor del gènere.



Divendres 16
Bad Gyal ja s'ha fet un nom a Youtube, i a la vida real des de Vilassar de Mar arriba aquesta noia de només 19 anys que ja ha posat de cap per avall el trap cantant atrevidament amb un català propi i mesclant-hi sons provinents del dancehall i de gèneres jamaicans.



Ches és Janira Sebbe Ndjoliuna, una noia capaç de mesclar músiques de manera sorprenent. El hip-hop i l'electrònica conviuen en les seves habituals sessions barcelonines, ja que viu aquí.

Xavier Riembau, a més de ser durant molts anys la cara visible de BankRobber, des de fa una mica menys també es dedica a fer de DJ i es fa dir Diego Armando. Té un gust excel·lent, sorprenent i obert.

Playback Maracas és un duet de Mataró que gasta un pop electrònic amb caixa de ritmes analògica, teclats marcians i guitarres exòtiques. Eloi Martínez i Álex Pérez són els artífexs d'aquest projecte que mescla indie, house, psicodèlia i rumba.

Dissabte 17
Un dels grups que últimament s'han llançat a l'electrònica és Anímic. Amb Skin els de Collbató ofereixen un llenguatge dominant guiat pel més cibernètic i per una veu principal addictiva.



Conectome també és un duet, i en aquest cas les seves cançons ens mouen a través dels sons de pianos, efectes digitals i melodies captivadores. Guillem Roma i Josep Maria Baldomà creen el seu propi univers acompanyat d'un gran joc de llums.

Un dels DJ llegendaris de la moguda valenciana també serà al Sónar, en aquest cas de nit. Parlem de Fran Lenaers, pioner a mesclar la música de ball amb les guitarres.

Coneguts per reventar les nits de divendres a la Razzmatazz, ara el Sónar agafa Fuego Squad: DJ2D2 & Will Blake per animar la jornada nocturna del dissabte.
Arxivat a: Enderrock, Sónar, Sónar 2017, festivals, grups catalans

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.