Festivals

El periodista Jordi Turtós és el nou director artístic del festival Altaveu

Sant Boi de Llobregat acull la 29a edició del festival que se celebra del 8 al 10 de setembre

“La meva idea és fer que l’Altaveu tingui personalitat pròpia davant una saturació de festivals que comença a ser preocupant”

| 12/06/2017 a les 14:58h

Jordi Turtós ja va ser director artístic de Mercè Música
Jordi Turtós ja va ser director artístic de Mercè Música | Juan Miguel Morales
Qui ja havia dirigit la programació artística del Mercè Música dins les Festes de Barcelona, Jordi Turtós, ara es posa al capdavant d’un dels festivals que ell ja va veure néixer. El periodista i programador musical que fins l’any passat formava part de l’equip del Tria 33 de Televisió de Catalunya passa a ser el director artístic del festival Altaveu.

Turtós pretén crear una proposta “que convidi a la curiositat i al descobriment, conjugant noms consagrats al costat d'altres de més emergents i fugint dels excessos d’un mercat cada dia més homogeneïtzat i gris”. El nou director artístic vol dotar de “personalitat pròpia” el certamen apostant per “la creació, la novetat, l’emergència i els nous discursos, més enllà del grau de comercialitat o de l’estil de cada proposta artística”.

En la presa de possessió del càrrec el col·laborador en mitjans com La Vanguardia, Rockdelux o Efe Eme ha avançat que l’edició del 2017 tindrà una presència més destacada d’artistes internacionals que en altres edicions anteriors. De tota manera, ho matisa: “Mai deixaran de tenir un pes molt important els artistes catalans més interessants”. 

Altaveu Frontera
Jordi Turtós tenia relació prèvia amb l’Altaveu quan a l'inici va ser col·laborador del festival i jurat del concurs de grups revelació Altaveu Frontera que es du a terme des de l’any 1989. Grups com Sidonie, Love of Lesbian o Manos de Topo,van ser escollits per actuar en el marc del festival quan iniciaven els seus projectes gràcies al fet de participar al concurs.

Aquest any s’hi han inscrit un centenar d’artistes i el jurat n’ha seleccionat 15 que passaran a la fase de votació popular. Els quatre grups seleccionats formaran part del cartell de l’Altaveu 2017.  
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.