Festivals

El Sónar 2017 en xifres

Gairebé un de cada tres noms del cartell compta amb una dona a les seves files

El festival de música electrònica destina una desena part de la seva programació a projectes nascuts o residents a Catalunya

El Sónar amb accent català

| 14/06/2017 a les 10:15h

Públic al Sónar de l'any passat
Públic al Sónar de l'any passat | Xavier Mercadé
Aquesta setmana ve marcada pel gran festival de música electrònica del sud d'Europa i probablement un dels més importants a nivell mundial. El Sónar va pel quart de segle, aquesta edició és la vint-i-quatrena i, tot i això, la capacitat per abordar l'avantguarda musical i sorprendre a tothom amb propostes arriscades no l'ha perdut. Repassem els percentatges del Sónar 2017 pel què fa a presència femenina, presència catalana i de propostes emergents.

En total, la suma d'artistes que actuen al Sónar de Dia, que per tercer any se celebra a la Fira de Montjuïc, i al Sónar de Nit que des de fa anys es fa a la Fira Gran Via de l'Hospitalet, arriba als 139 noms. D'aquests 39 estan formats integrament per dones o compten amb presència femenina dins la banda. Aquesta xifra suposa el 28% del total del cartell del Sónar, el fet que el Sónar de Dia tingui una programació més extensa fa que més de la meitat de les dones es trobin en la franja horaria diurna. 



Pel que fa als artistes locals, aquells que provenen dels Països Catalans o que desenvolupen la seva tasca musical des d'aquí, trobem un total de 16 noms. Anímic, Bad Gyal, Fran Lenaers, Ylia, Connectome, Carlos Bayona & Oblique, Mario Nieto, Ches, Pauk, Ghostly Enemies, Tutu, Yung Beef, Black Maracas, Fuego Squad: DJ2D2 & William Blake, Diego Armando i Rumore, tots ells junts suposen l'11,5% del cartell del Sónar. Un de cada deu grups és autòcton durant els tres dies de festival.

Si observem la quota d'artistes emergents que, sens dubte és un dels principals reclams del Sónar, trobem que gairebé un de cada tres artistes és de nova fornada. Quan diem emergents ens referim a aquelles propostes que acaben de començar, que encara no tenen cap disc editat o que només en tenen un, els grups amb aquestes característiques sumen 41, un 29,5% del total.

Per consultar la programació sencera del festival que inundarà Barcelona especialment del dijous 15 de juny al dissabte 17, podeu visitar la seva pàgina web.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Sónar 2017, Sónar

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.