Actualitat

Unitat per davant de tot

'Tornar a ser u' és el tercer disc de La iaia, que pots escoltar aquí a partir d'avui mateix

| 16/06/2017 a les 00:01h

La iaia
La iaia | Gustaff Choos
Les cançons pop són petites píndoles de saviesa popular: Si algun cop no has après la lliçó quan tocava, sempre pots posar-te els auriculars i sentir-la cantada, segur que així t'entra millor. L'últim disc de La iaia és un petit pou de frases savies i comprensibles per tothom; Tornar a ser u (autoeditat, 2017) és una guia pop per superar recaigudes, per afrontar reptes o per alegrar-te una mica el dia. Res que no s'hagi fet abans, res que deixi de fer falta.

Ha arribat el dia en què tres anys semblen quatre dies, el dia en què presentes nou disc després d'un trienni desert pel que fa a nous temes. La iaia torna després d'On és la màgia? (Música Global, 2014) amb 10 cançons rases i curtes que no són fruit de gaires maldecaps. Ernest Crusats explica que el procés "ha estat ràpid i i estressant, però ja ha anat bé així, perquè ha quedat tot molt condensat i no hi ha hagut gaire temps per reflexionar”.



Tornar a ser u (autoeditat, 2017) és el tercer disc dels vigatans i una espècie de joc de decimals que es relaciona amb la cançó del mateix títol. "És una parella, i ell sense ella és un menys u i va baixant fins a arribar a ser un menys 20. L’aventura i el repte, llavors, és tornar-se a construir un mateix d’una altra manera per tornar a ser u." Molt lluny de l'autoajuda, el disc que es publica avui és una mena de dietari abreujat i inconcret del que ha anat visquent o pensant Crusats aquest últims anys. "Aquest disc el veig a les Adoberies, a L'Atlàntida, a la Jazz Cava, veig que passa als llocs on més he estat aquests últims mesos."

El passat recent, però també el passat llunyà hi és present: "També parlo d'històries que em van passar ja fa temps i que amb el pas dels anys he anat madurant i m'agrada parlar de com les veig ara". La recomposició de La iaia ha estat possible gràcies als elements de sempre i a alguns de nous: Jordi Casadesús i Jordi Torrents al nucli dur de la banda, Marçal Ayats als suports de corda, Paco Loco com a productor i la il·lustradora Olga Capdevila com a encarregada del dibuix de la portada.

Estiu mogut
Amb el nou disc tornen les dates marcades al calendari i els viatges amunt i avall amb la furgoneta. Pocs festivals han deixat escapar l'oprtunitat de contractar els vigatans, que passaran pel Vida Festival, el Canet Rock, l'(a)phònica, l'Anòlia, el Festival de Cap Roig, el Mercat de Música Viva de Vic... L'estiu serà actiu per al trio, que arribarà al setembre amb 10 concerts a la butxaca i disposat a seguir la ruta del directe.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, la iaia, tornar a ser u, disc, discos, La iaia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.