​Tot el catàleg de Raimon, disponible a les plataformes digitals

Les edicions inclouen les portades originals i els escrits de presentació

Entre les joies recuperades hi ha edicions fetes a l’estranger i el mític disc gravat a Montserrat

| 25/06/2017 a les 10:00h

Discos de Raimon
Discos de Raimon | Arxiu Enderrock
Després del darrer concert que va tenir lloc el passat 28 de maig al Palau de la Música Catalana, l’única possibilitat de sentir les cançons de Raimon en la veu del seu creador és acudint a les fonts fonogràfiques. El cantant de Xàtiva sempre ha estat molt curós amb tota la seva obra i actualment disposa dels drets de tots els seus discos, llevat dels quatre que va editar amb Movieplay i que avui són propietat de Warner. 

Els discos que són propietat de Raimon –56 si hi comptem EP, LP, edicions estrangeres, integrals, recopilatoris i rareses– ja són disponibles a través de les xarxes de distribució digital. Aquestes edicions inclouen les portades originals i els escrits de presentació fets per Josep Pla, Eduardo Galeano i Joan Fuster, entre altres. D’aquesta manera, la totalitat de l’obra de Raimon ja està disponible en aquest format, atès que els quatre discos de Warner també són al catàleg digital.
 

Disc de Raimon publicat al Japó. Foto: Arxiu Enderrock


Sis discos de col·leccionista
Raimon a Montserrat (1969): Edició privada que mai no es va posar a la venda. Es tracta d’un enregistrament en directe del concert que Raimon va fer al Monestir de Montserrat l’11 de desembre de 1969.

Raimon en Montevideo (Ayui, 1970) LP: Publicat només a l’Uruguai. Gravat en un recital a Montevideo el 9 de setembre de 1971 al teatre Nuevo Stella. Els comentaris de Raimon previs a les cançons aporten interessants reflexions sobre el suïcidi, la societat de consum, etc. Eduardo Galeano firma el text de presentació a la contracoberta.

Raimon. Catalonian protest songs (Broadside Records, 1971) LP: Publicat només als Estats Units (tot i que n’existeix una altra edició a l’Estat francès amb el nom Diguem no) i no reeditat en compacte. Gravat d’una manera domèstica a Nova York. El full interior de la carpeta inclou un text de presentació de Pete Seeger, que destaca la intensitat de les cançons de Raimon.

Raimon en vivo (América Nueva, 1972) LP: Publicat només a l’Argentina i no reeditat en compacte. Enregistrat a Mar del Plata en un recital el 25 de setembre de 1971 al teatre Diagonal i a Buenos Aires en un recital el 18 d’octubre de 1971 al Cine Gran Rex. Raimon hi dedica un important protagonisme al seu treball sobre els autors clàssics medievals catalans.

Raimon. La noche (Ayui, 1972) LP: També publicat només a l’Uruguai i no reeditat en compacte. Enregistrat en un recital a Montevideo el 12 de setembre de 1971 al teatre Nuevo Stella i en un recital a Mar del Plata al teatre Diagonal el 25 de setembre de 1971. El text de presentació a la contracoberta és de Daniel Viglietti.

Raimon (Ongaku Center, 1977) LP: Publicat només al Japó, per promoure la tanda d’actuacions que hi protagonitza Raimon el 1977, i no reeditat en compacte. Compendi de material gravat amb Michel Portal en els tres discos que fan junts a la dècada dels setanta i en altres sessions d’estudi amb el grup del mateix músic. Nova pintura de Joan Miró per a la portada. 


Arxivat a: Enderrock, Raimon

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.