Festivals

El secret més ben guardat es diu Festival'Era

Parlem amb un dels organitzadors del festival de Llagostera perquè ens expliqui què el fa diferent

| 20/06/2017 a les 07:00h

Concert de l'any passat al Festival'Era
Concert de l'any passat al Festival'Era
Quan es prepara la llista de festivals d'estiu, un dels que no hi poden faltar és el Festival'Era. Potser a la majoria de vosaltres no us sona, potser als organitzadors del festival ja els va bé que no soni gaire. Aquesta festa d'un dia que té lloc a la Masia de Can Gascons de Llagostera va per la cinquena edició, i el proper 22 de juliol passaran pel festival: Manel, Octave One, Triangulo de Amor Bizarro, Dark Sky, Begun, Anímic, Cala Vento, Awir Leon, Renaldo & Clara, Nico Roig, Barbott i Playback Maracas.

Per saber què es cou exactament al Festival'Era hem demanat a Xavi Vilarrubias, un dels organitzadors, que ens expliqui per punts què fa especial aquesta festa de la música de guitarres i l'electrònica.

Entorn:
"El paisatge és idíl·lic, hi ha pocs festivals amb entorns tan bucòlics. Els camps i els boscos són un punt a favor, i a més tenim la sort de poder dir que disposem d'un dels millors càmpings de l'Estat amb dutxes, lavabos i, important, ombra."

Comoditat:
"Per l'espai que tenim, no podem encabir gaires més persones, per tant la intenció de créixer no hi és perquè no és possible i ja ens sembla bé. El primer és la comoditat del públic, que la gent tingui espai per ballar és primordial. I pel que fa als músics, com que molts dels que muntem el festival també ho som, no volem que es trobin amb el tracte dels grans festivals. Aquells dies viuen a la masia i es generen unes sinergies entre públic i músics que no es troben enlloc. Als artistes els diem que vinguin dos dies abans si volen, i després quan toquen ho donen tot a l'escenari."
 

Concert de l'any passat al Festival'Era


Cartell:
"Actualment som en un moment en què l'electrònica o els sons més electrònics predominen aquí i sobretot a fora, i nosaltres volem ser un reflex del que passa. És una llàstima que s'estigui perdent la música de guitarres, però de tota manera intentem compensar-ho amb bandes de guitarres perquè ens agraden molt. Volem que puguin conviure les guitarres amb l'electrònica."

El teu top 3 de grups:

Cartell del festival


"No m'agrada quedar malament amb les bandes però te'n diré tres que em fan especial il·lusió: Cala Vento perquè són de l'Empordà i els tenim molt de carinyo, però amb la tonteria encara no els he vist i tinc l'espina clavada. Anímic també, perquè vull veure com transporten al directe aquest discàs que acaben de treure, que té molt mèrit que sigui en analògic. I també trio Nico Roig perquè amb l'últim àlbum s'ha arriscat molt i m'agrada la gent així."
 
El moment màgic del festival:
"En set anys muntant el festival, cinc de legals i dos d'il·legals, no pots gaudir al cent per cent de la festa perquè has de fer coses, pots estar quaranta hores resolent problemes i al final no acabes veient cap concert. Des de fa dos anys, però, m'he proposat sentir una cançó de cada grup. Fent això, l'any passat vaig pujar darrere l'escenari, que encara no ho havia fet, i vaig veure el meu tema preferit de We Are Standard l'any 2014 amb tota la gent a baix embogint i vaig ser molt feliç. Un altre dels moments macos és quan tanques la masia, allò si que és un descans. I quan els músics es lleven l'endemà i et donen les gràcies, també val la pena.

Vols anar al Festival'Era?
Si després d'aquestes bones paraules t'han vingut ganes d'anar al festival de Llagostera, o bé pots comprar-te l'entrada, que val 30 euros, o pots participar en el sorteig que obrim des d'Enderrock de dues entrades VIP. La zona VIP inclou accés a una piscina i preu reduït a la barra. A més a més, per arribar-hi, la organització posa a disposició dels assistents diversos busos des de Barcelona. Per participar-hi només cal que ompliu el formulari.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevista, Festival'Era, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.