Agenda

10 idees per a una revetlla de Sant Joan amb música en directe

Fem una llista de revetlles que acaben o comencen amb música repartides per tot el país

Del Festival Itaca de l'Estartit a la Festa Major de Valls

30 cançons per Sant Joan, bella revetlla!

| 22/06/2017 a les 08:35h

Itaca Band seran al festival Itaca de l'Estartit
Itaca Band seran al festival Itaca de l'Estartit | Michal Novak

Per Sant Joan hi ha una espècie de protocol que, més o menys, tothom segueix: Reunir-se amb els amics o família per sopar, fer una foguera, menjar coca de Sant Joan i tirar uns petards. Ara bé, la manera de culminar aquesta festa no sempre és la mateixa. Des d'Enderrock.cat fem una crida perquè poseu una mica de música al vostre Sant Joan, per això us proposem 10 opcions de revetlla amb una única premisa: que hi soni música en directe.

1. Festival Itaca
L'Estartit (plaça de la Llevantina) - Gratuït
Grups: Lágrimas de Sangre, Itaca Band i Hora de Joglar.

La jornada inaugural de l'Itaca cau expressament per Sant Joan. La nit de revetlla és la primera de dues en què la calor, el foc i les danses estan assegurades. El càmping està obert tots dos dies i es troba ben bé a la platja de l'Estartit, a 10 minuts del lloc dels concerts.


2. Folc de Sant Joan
Girona (Jardins Fora Muralla) - Gratuït (excepte el sopar)
Grups: Clau de Lluna i Dijazzonic.

Tota una tarda de revetlla amb jocs tradicionals, gegants, l'arribada de la Flama del Canigó, actuació dels castellers i el sopar. Un divendres de Sant Joan complet que acabarà amb el ball d'un dels grups històrics del folk català.


3. Festa Major de Valls
Valls (diferents ubicacions) - Gratuït
Grups: Marta Jacobs, Orquestra Principal de la Bisbal, Ebri Knight, Los Manolos, Alejo Sitvel (ex-Tequila).

La capital de l'Alt Camp ja porta tota una setmana de Festa Major, i l'epicentre d'aquesta serà la nit de la revetlla de Sant Joan, on la música es repartirà per diferents espais de la ciutat. Marta Jacobs farà un concert acústic a la plaça de l'Oli, l'Orquestra Principal de la Bisbal farà uns ballables al pati de l'església i a l'aparcament del barri antic hi haurà els concerts de Los Manolos, Ebri Knight i Alejo Sitvel.


4. Festa de Sant Joan a Malgrat de Mar
Plaça Xesco Boix - Gratuït (excepte el sopar)
Grups: Embolingats i Ruc 'n Roll.

Nit d'espectacles pirotècnics i de l'encesa de la gran foguera que continua amb un gran sopar a preu econòmic (6 euros) i els concerts dels joves rumberos Embolingats i el grup de versions de música en català Ruc'n'Roll.


5. Sant Joan a Sant Carles de la Ràpita
Platja del Garbí - Gratuït
Grups: Portobello i Roba Estesa.

La nit a la Ràpita no dista tant del Sant Joan a altres llocs, ara bé, l'entorn de la platja del Garbí és incomparable i en lloc més de Catalunya aquella nit hi tocaran els festius Portobello i les sol·licitades Roba Estesa. La revetlla acabarà amb el Dj Top Rànking.


6. Sant Joan a Igualada
Rambla de Sant Isidre - Gratuït
Grups: Les Absentes i Raggatunning.

Igualada també celebra la revetlla amb tota la pompa que es mereix, i no hi falten els correfocs, l'arribada de la Flama del Canigó i els concerts per tancar-ho tot. Els encarregats de fer-ho seran Les Absentes amb el seu folk familiar i l'orquestra de versiona Raggatunning.


Barcelona

7. Especial Revetlla de Sant Joan al BoomBastic Club 
Carrer de Joan de Borbó, 74 (la Barceloneta) - 8/10€
DJ: Hi-Light Sound, Freedom Cry i Nyahbingi Sound. 

Ara que el dancehall està a l'ordre del dia, què millor que passar un Sant Joan escoltant i ballant aquesta música d'origen jamaicà. Festa per ben entrada la nit, en la que no hi faltaran animadors i potser alguna sopresa musical.

8. Sant Joan a la Sala Begood
Carrer Sancho de Ávila 78 (Marina) - 10/12 €
Grups: Los Ganglios.

La Begood no para ni per Sant Joan i malgrat la revetlla (o potser hauríem de dir amb l'excusa de la revetlla) programa un concert que probablement omplirà la sala. Los Ganglios tornen a Barcelona per fer gala de la seva 'música porc' (barreja entre el punk, el rock, el tecno i la cúmbia).


9. Nit de Sant Joan al Pumarejo
Carrer de Gomis, 42 (Vallcarca) - 6 €
Grups: Nedra, Ominira, Trampled, Holy Bouncer, Goliad, Dj Leranso Dj Enlil b2b Dj Enki.

De 6 de la tarda a 12 de la nit els grups s'aniran succeint en aquesta acollidora sala de Vallcarca. El dia de Sant Joan coincideix amb l'aniversari de la sala, així que la festa es preveu grossa, i per això han ajuntat els grups que més han freqüentat el Pumarejo durant aquest temps. 


10. Cloenda del Tradicionàrius per Sant Joan
Plaça del Sol - Gratuït
Grups: Mesclat i La Cobla Catalana dels Sons Essencials.

A Gràcia tampoc no hi faltarà la música. El CAT Tradicionàrius tanca el cicle anual amb una revetlla que organitza conjuntament amb el Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia. Això vol dir que hi haurà recollida de la Flama del Canigó i encesa de la foguera, abans dels concerts de les dues bandes de folk català.


 

Especial: Agenda
Arxivat a: Enderrock, revetlla, actualitat, agenda, Sant Joan

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.