​Els músics de Catalunya Nord canten en català

El vuitè recopilatori conté 22 cançons de diferents artistes

| 25/06/2017 a les 07:59h

Balbino Medellin
Balbino Medellin | Erio Tac France
Ja fa uns anys que Ramon Faura-Llavari esmerça part del seu temps a convèncer músics i cantants de Catalunya Nord per tal que gravin alguna cançó en català. Per a tal efecte ha creat l’associació Angelets de la Terra i regularment va editant discos amb el fruit d’aquest treball. Són discos de qualitat molt desigual on conviuen bones cançons –o bones versions– amb altres peces on el que té més valor és la voluntat de l’artista de sumar-se a la iniciativa.

Demà diumenge apareix el vuitè dels discos que Faura ha preparat. És un treball llarg que conté 22 cançons de 22 artistes diferents. El disc s’obre amb una versió deliciosa d’un músic de renom a l’Estat francès: Balbino Medellin, que canta “Ma llibertat”, l’adaptació de l’emblemàtica peça de Georges Moustaki que va proposar Marina Rossell. Precisament, Balbino Medellin actua aquest diumenge a Perpinyà, en un concert al Teatre Municipal a les 20.30 h. Una de les sorpreses del concert serà la presència de Marina Rossell. Els dos cantants s’han conegut a través de Ramon Faura i la cantant de la Gornal participarà en un parell de cançons al concert de Balbino Medellin. No és la primera vegada que aquest artista canta en català: ja va cantar "I si canto trist" de Lluís Llach al sisè disc del col·lectiu i "L'estaca" al seu disc Evangiles sauvages (Naïve, 2011), aquest cop al costat de Cali

El recopilatori conté altres moments interessants: la reversió de Gerard Jacquet d’“Apolit les galaxies”, el debut com a lletrista de Ramon Faura a “Angelets de la terra” de Llamp te Frigui, versions de cançons de Raimon, Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, Toti Soler, Joan-Pau Giné, Eric Clapton o d’”Els Segadors”. Estilísticament hi ha una gran varietat de peces, que van del pop-rock a la rumba passant per la cançó d’autor i el blues.

Arxivat a: Enderrock, Balbino Medellin, Catalunya Nord, Marina Rossell

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.